De durut te doare oricum si daca pui apa oxigenata peste si de nu. Am avut unghie incarnata si mi-am luat si eu apa oxigenata sa imi pun degetu la inmuiat. Nu a ajutat foarte tare. Mai fine iti faci curaj si il tragi odata cu curaj si nu te tot chinui cate un pic pic sa il dezlipesti ca doare. Mergi la farmacie si cumparati Betadine, crema. Cand te bandajezi iti pui o cantitate generoasa pe locul ala cu carne si te bandajezi. Pe langa ca dezinfecteaza si ii si cicatrizanta crema, deci degetelu isi revine mai repede, nu ti se nici lipeste tare de deget. Incearca sa iti schimbi bandaju mai des, de 2 ori pe zi ca sa nu ti se lipeasca tare. Si eu am avut unghie incarnata si stiu ce iti zic. Din pacate unghia mea a crescut(mie mi-a smulso pe toata anul trecut) si acum iar s-a incarnat. Te sfatuiesc ca, cum iti creste sa te duci la pedichiura daca nu vrei sa ajungi iar la doctor. PS: crema de care ti-am zis e si antibiotic. Nu trebuie sa iei pastile.
1.Torni apa oxigenata peste pansament, ca sa il inmoaie.
2. Daca pansezi steril, nu ar trebui sa fie nevoie de antibiotice.
Buna. Si eu ma duc la doctor pentru o unghie incarnata, dar eu inca nu am ajuns la cutit Am luat o saptamana antibiotice si m-am dat cu o solutie. Acum dupa operatie nu stiu ce e bine sa faci, oricum ai grija cand te pansezi singur, sa fie steril. Ai putea intreba la o farmacie (daca e mai aproape de tine) daca trebuie sa iei antibiotice...
Cel mai bine pentru orice infectie din organism chiar si dentare, merge ampicilina cu metronidazol, ieftine dar au efect 100% si pentru bandaj e bine sa il inmoi mai intai cu ceai de musetel temp camerei sau rivanol si se va deslipi f usor si pune mult rivanol la unghiuta sa nu se infecteze local