| 1Chris1 a întrebat:

Azi am jucat fotbal si dupa o lovitura mi s-a umflat tibia...destul de rau! Pe moment nu m-a durut rau, asa ca nu am pus gheata dar acum abia pot sa calc pentru ca ma doare acolo unde s-a umflat.

La ce sa apelez ca sa-mi treaca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Okkultist a răspuns:

Informatiile expuse de tine nu sunt ligibile pentru un raspuns ligibil. De fapt toate problemele ce tin de natura medicala fara un consult,, face to face" nu merge.
Oricum cred ca asta stiai deja.
In primul rand inseamna ca a fost un soc destul de mare in momentul producerii accidentului.
Ti-asi recomanda sa continui cu gheata, sa nu fortezi locul respectiv si sa aplici niste crema pentru leziuni la nivelur oaselor. De altfel merge si crema cu spirtulina de la herbagen, si este foarte eficienta totodata in durerile musculare, banuind ca practici acest sport mult...
Cel mai bine ar fi sa mergi la doctorul de familie, deoarece nu ne putem da seama de gravitatea situatiei.
Sunt cazuri cand o simpla lovitura poate sa te conduca la complicatii grave.
Iti sugerez sa te programezi cel mai bine telefonic la medicul de familie de care apartii pentru a-ti da un diagnostic concret.
Nu pot sa ma pronunt.
In mod normal te va trimite sa faci o radiografie la nivelul zonei respective.
Daca este o leziune usoara ce nu necesita interventii complicate iti va trece in scurt timp.
Pana ajungi la medic, aplica niste crema, si nu forta zona respectiva deloc. De asemenea ai grija pe viitor.
Nu ne-ai dat informatii convingatoare, in contextul de:,, Ce fel de lovitura". Poate a fost o lovitura intr-o bordura, si este grav. Dar daca ai scris:,, destul de rau". Preferabil ar fi sa mergi la medic. Dureaza cateva minute, nu ai ce pierde.
Sper ca te-am ajutat, asta in urma informatiilor prezentate de tine.
O zi frumoasa! happy

1 răspuns:
| doctoressa a răspuns:

Aplica un unguent pe baza de antiinflamator (Diclofenac) si gheata local si incearca sa ajungi la medic pentru a vedea cat e de grav traumatismul suferit.