| PamfleticaTotHellenne a întrebat:

Azi am mers la dentist pentru ca am o masea care ma doare foarte tare.A facut un control si mi-a spus ca stie ca mi-e foarte frica si nu incearca sa o scoata, asa ca mi-a dat de 2 ori cu o pompita.el mi-a spus aerlaughing si mi-a pus ceva la masea. Faza e ca ma doare in continuare la fel de tare insa mi-e foarte frica.Numai cand a dat cu pompita aia am tipat ca ma durea ..cand ma gandesc la injectie imi vine sa plang si mai ales cand o sa o extraga.Doare asa de tare? Maine voi merge iar, nu vreau sa mai stau cu durerea asta si nici cu maseaua asta urata.Toata lumea spune ca nu va durea insa nu prea imi vine sa cred.Va rog, niste sfaturi!
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ironicnαme a răspuns:

Exact aşa o aveam şi eu. Anestezia este un ajutor antidurere. Din moment ce ţi-a făcut anestezia, nu mai simţi o durere aşa de mare. Simţi o mică pişcătură. Este ca şi cum te înţeapă un ţânţar, poate puţin mai dureros în cazul tău.
Înainte de injecţie, îţi va fi frică, vei avea emoţii. Dar atunci când eşti pe scaun, trebuie să fii fericită, să nu te gândeşti la ceva rău. Crede-mă, durerile de menstruaţie sunt mai dureroase decât durerea de la dentist.
Baftă!

17 răspunsuri:
| Ironicnαme a răspuns:

Cunosc şi eu fobia pentru dentist, dar cu timpul am trecut pe lângă ea. Ştiu că e ciudat, dar dacă îţi strângi mâinile şi gândeşti pozitiv, durerea devine plăcută! Ţi-o spun din propria mea experienţă. După asta, mi-a plăcut enorm la dentist. Deci, sfatul meu este să nu îţi fie frică. Cu toţii trecem prin asta.
Baftă!

| Antonio23 a răspuns:

Si eu am oroare de dentisti...
Dar e adevarat. dupa ce iti face anestezia iti amorteste toata gura si nu mai simti nimic...
E mai mult frica si stresul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Nu are de ce să-ţi fie frică!
Mergi cu încredere la dentist,se simte o durere ce-i drept, dar n-a murit nimeni până acum din asta, curaj, hai că se poate, fă-ţi dantura frumoasă!
Te pup!

| tr3ig a răspuns:

Pana nu vezi pe pielea ta nu stii cum estewinking cati ani ai? asa eram si sunt in continuare si eu desi am scos doua masele pana acum si nu m-a durutwinking

ce ti-a pus doctorul acolo posibil sa fi fost arseni ca sa iti omoare nervul sa nu mi fie nevoit sa iti mai faca injectie, sa stii ca injectia(anestezia) nu doare absolut deloc, si eu sunt foarte fricos, mor cand vad ac de siringa, dar chiar nu doare, iar daca iti omoara nervul nu o sa mai ai probleme cu maselutawinking. pentru ca nu mai are ce sa te doarawinking. acum sa speram ca nu ai si tu probleme cu anestezicul ca minewinking bafta fii puternic/a.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru tr3ig):

Am 15 ani. Mi-a spus ca nu incearca sa o scoata pentru ca vede clar ca imi este frica, mai ales de injectie.

| bogdanme889 a răspuns:

Inchide ochi si imagineazati ca nu se intampla nimic dar te rog funda.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Ironicnαme):

Dupa injectie (anestezie) simti o durere atunci cand extrage maseaua? De fapt la mine e un pic complicat.Maseaua s-a spart in doua.O jumatate este intreaga, cealalta este mancata pana jos.

| mihaitza232 a răspuns:

Este un medicament (nu mai stiu exact cum se scrie)ketorol i se spune e foarte bun eu am avut infectie si nu imi trecea cu nimic. Dupa un timp am gasit medicamentul asta...e foarte bun

| tr3ig a răspuns (pentru PamfleticaTotHellenne):

Multi inainte, toata treaba este sa nu iti fie frica, atata timp cat iti face anestezic si este unul foarte bun nu ai nici o problema, eu cand m-a scos am inchis ochii si i-am lasat sa lucrezewinking si chiar ma gandeam oare ce e acolo, ce imi fac cum estewinking cand si dupa ce o scoate ai aceeasi senzatie pe care o aveai in copilarie cand scoteai dintisorii de laptewinking la fel se intampla si aiciwinking bafta si curaj, nu ma face si tu de ras ca m-am facut eu destulbig grin

| stefan2000m a răspuns:

/Am avut aceiasi problema...la 4 ani
De fapt nu doare...dar frica te face sa ta gandesti ca o sa te doara...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Injecţia nu doare deoarece dentişti ştiu unde sa înţepe în gingie în aşa fel încât să nu simţi aproape deloc iar partea cu scosul e posibil sa doară dacă ai puroi la măsea, dacă nu ai nici nu simţi când ţi-o scoate.

| trăncănici a răspuns:

La ce durere de măsea ai,înţepătura acului o să ţi se pară rai! Anestezia nu se face în pulpa dentară,ci în gingie, la rădăcina dintelui în bolnav.E mai bine să ţi-o scoată, că plombele nu ţin, se degradează cu timpul şi tot acolo ajungi.E mai dureroasă plombarea decît extracţia, că te ia cu drill-ul de te urci pe pereţi!

| alexutza17 a răspuns:

Mai bine stai sa ti-o scoata.Nu va durea deloc.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Ironicnαme):

Aa..si mi-a pus o chestie la masea. Ceva alb cu gust urat (de medicament) inca e acolo... dupa cat timp pot manca? E destul de mare chestia aia si daca se atinge de maseaua de sus ma doare pentru ca cea de jos este apasata...

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Du-te mâine, sub anestezie nu o să mai simți nicio durere, îți va da local cu un spray care are rol de o ușoară anestezie pentru a nu simți când îți înțeapă gingia și introduce anestezicul.
Multă sănătate!
Pa, pa.

| PamfleticaTotHellenne explică (pentru Legiuitoarea):

Multumesc frumos! Si...stii ce ar putea fi acea substanta alba? Mi-a pus la masea.Are un gust ciudat, medicul mi-a spus ca este tratament, insa e destul de tare.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns (pentru PamfleticaTotHellenne):

Bună.
Este un calmant.
Pa, pa.