| guess_who a întrebat:

Azi cand ma jucam volei pe strada am cazut peste genunghiul drept, ca eram obisnuita la antrenament cu genunchiere, mi s-a julit f. rau genunchiul si nu stiu ce medicam. sa folosesc.idei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Janina
| Janina a răspuns:

Tetraciclina

| dalea a răspuns:

Eu folosesc in general alifie de galbenele si tinctura de propolis pentru orice fel de rana si obtin, de fiecare data o vindecare mai rapida.

| GreenSky a răspuns:

Aloe....contine substante cicatrizante...

| Cryss a răspuns:

Uite ceva tratamente naturiste pentru arsuri, lovituri, julituri si vanatai :) :

Arsuri:

* Galbenele - unge zona afectata de cateva ori pe zi cu unguent de galbenele. Inlatura durerea si vindeca rapid.
* Miere - unge arsura de doua ori pe zi.
* Morcov - rade un morcov si pune-l sub forma de cataplasma pe zona afectata. Potoleste arsura si impiedica formarea de basici.
* Patlagina - frunzele acestei plante ajuta la regenerarea rapida a tesuturilor daca le pui proaspete pe rana sub forma de cataplasme.
* Sunatoare - uleiul preparat din aceasta planta este un excelent cicatrizant. Pune cateva picaturi pe piele si maseaza zona usor.

Taieturi si julituri:

* Lamaie - sucul de lamaie ustura, dar e un bun dezinfectant. Prepara comprese cu el si pune-le pe rana.
* Tataneasa - este cel mai minunat cicatrizant. Maseaza zona cu putin unguent preparat din aceasta planta.
* Galbenele - fac casa buna cu tataneasa. Sunt cicatrizante si antiinfectioase de exceptie folosite sub forma de compresa sau unguent.
* Levantica - fa bai locale cu infuzie. Este antispetica.
* Ceapa - ia pielitele subtiri de ceapa si aplica-le pe rana.

Vanatai:

* Frunze de varza - inainte de a le aplica pe lovitura, incalzeste-le in putina apa. Tine-le pe piele cateva ore. Din cand in cand schimba foaia.
* Otet de mere - fa o compresa din otet diluat in apa foarte rece si pune-o pe piele. Va limita cu siguranta proportiile dezastrului.
* Arnica - aplic-o pe piele sub forma de unguent. Poti prepara si comprese din infuzie, in care ai pus si cateva cuburi de gheata.
* Patrunjel - toaca marunt patrunjelul. Intinde-l apoi pe piele, pune deasupra o fasa, strange bine si las-o sa actioneze cateva ore.
[ http://www.mami.ro/familia-ta/sanatate/tratamente-cicatrizante.html ]

Răspuns utilizator avertizat
| dinusinziana a răspuns:

Dezinfecteaza rana, apoi o crema calmanta/cicatrizanta. si eventual un control la medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Curăță plaga (rana) cu apă oxigenată și pune un pansament steril uscat pentru a o proteja de o eventuală infecție.
Dacă nu se umflă și nu prezintă roșeață locală, durere vie reiei procedura mai sus menționată pentru încă 2 zile.
După această perioadă de timp, lași rana nepansată. O cureți tot cu apă exigenată și dai cu un unguent antiseptic (se găsește la farmacie) pentru a preveni crăparea pielii lezate.
Sănătate.
Pa, pa.

mlm
| mlm a răspuns:

Dezinfecteaza cu rivanol si daca cumva ai in casa praf cicatrizant-cicatren, sau poti folosi si unguent de galbenele.

Anna
| Anna a răspuns:

Ma mir ca n-a raspuns emil.Intotdeauna gasea el un leac babesc, o licoare cevalaughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am avut o mik mare cazatura cu un scuter... aveam 50h... si din fericire am scapat doar cu cateva julituri si vanatai destul de "reusite"ce mai mare julitura e pe soldul stang spre abdomen. de 2 zile madau cu praf cicatrizant si apoi dupa vreo 10 min imi pun pansament dar... nu se vede nici un rezultat rana e al fel k in prima zi dupa cazatura... la doctor nu mam duc pentru ca e in concediu... si na... nu stiu ce sa fac... de obicei juliturile treceau repede si durerile de asemnea... dar acum. parca e din ce in ce mai aiurea. dim cand ma trezesc sunt amortita si ma doare tot corpul... oare chiar trebuie sa ma vada un doctor? daca se poate sa-mi raspuns candva black_eyes182007@yahoo.com e bine venit ori ce sfat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dezinfecteaza rana cu un pansament cu tinctura de iod e cea mai buna chiar da ca te va ustura