| mrblack2012 a întrebat:

Azi cand se faceau repetitii pentru bal, la mine la liceul textil din sibiu este un fel de balcon de la vreo 3 metrii de podea. fiind niste saltele, am sarit de la balcon pur si simplu cu un picior am crezut ca aterizez pe saltele, dar am cazut cu un picior pe podea. si cu unu pe saltea. Nu eream pregatit sa cad pe podea si am cazut pe calcai. Asta rezulta ca am cazut de la 3 metri pe calcai.... Ma loat o durere putin cam tare la glezna..., gand ma ridic dex de pe scaun si nu am facut efort deja vreo 15 minute incepe sa ma doara ingroziitor dupa durerea se amelioreaza cand merg dar nu cu mult, am ajuns sa calc numa pe unu varf la picioru stang. Intrebarea mea este fara sa imi ziceti sa ma duc la medic, in cam cat timp ar disparea aceasta durere de glezna si si ce as putea face sa dispara m-ai repede pentru ca am balu bobocilor in octombrie si trebuie sa facem repetitii de dans.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| vangaelis a răspuns:

Au mai cazut omuleti de la 3 metri dar nu inseamna ca este lapte si miere.
Si alte creme sunt daunatoare? Nu ai auzit de Diclofenac, Sindolor, Piroxicam (creme antiinflamatoare). Crema de galbenele si spirtul nu ajuta cine stie ce in genul de traumatism pe care il ai. Este necesar o imobilizare a zonei respective. Sa zicem ca daca faci ce trebuie sansele de recuperare sunt vizibile in vreo 2-3 saptamani. Totul depinde de tine.

sanatate!

4 răspunsuri:
| Mihaela1964 a răspuns:

Vrei,nu vrei mergi la medic.Cu cat mai repede, cu atat te vei vindeca mai devreme.Pot aparea complicatii care lasa urme pe viata, baluri vor mai fi in viata ta, picioare noi nu-ti mai cresc.

| mrblack2012 explică (pentru Mihaela1964):

Repet nu mi-am scantit nimica, mii rosu calciu si ma doare am calcut drept nu stramb numa ca de la inaltime de aproximativ 3 - 3, 5 metri

| vangaelis a răspuns:

Pai fratica, nu avem de unde sti daca nu avem mai multe detalii, eu personal nu ti-am vazut piciorul sau nu am habar de intensitatea durerii tale. asa ca nu avem de unde stii ce belea ai acolo la picior. In functie de ce faci, cum iti menajezi piciorul plus medicamentele de rigoare, benzi elastice, etc daca necesita, vom vedea in timp recuperarea. Degeaba ai tu ceva impotriva sfatului "mergi la medic", un utilizator oarecare de pe TPU chiar daca are studii in domeniu medical nevazandu-te, nedocumentandu-se de pe analize clare... vrei sa-ti vorbeasca cai verzi pe pereti? Retine, organismul fiecarui individ e diferit, niciodata un individ nu resimte starea de boala la fel ca alt individ.
Sanatate!

| mrblack2012 explică (pentru vangaelis):

Calcaiu mii rosu, si durerea ma apuca mai tare cand nu fac efort si dupa fac efort cu el dintr-o data dupa se amelioreaza in timp ( in cateva minute ) si devine mai putin dureros, vad ca daca il masez cu orice crema nedaunatoare cum ii crema de galbenele ma lasa durerea o sa incerc si cu alcool ( spirt sanitar ) sa il mai masez, numa ideea este ca intrebarea asta a fost pusa pentru cei care au avut prietenii s-au au patit asa ceva, sa imi spuna in cam cat timp trece, ca au mai cazut oamenii sa la 3, 5 metri nu is singurul

| vangaelis a răspuns (pentru mrblack2012):

Au mai cazut omuleti de la 3 metri dar nu inseamna ca este lapte si miere.
Si alte creme sunt daunatoare? Nu ai auzit de Diclofenac, Sindolor, Piroxicam (creme antiinflamatoare). Crema de galbenele si spirtul nu ajuta cine stie ce in genul de traumatism pe care il ai. Este necesar o imobilizare a zonei respective. Sa zicem ca daca faci ce trebuie sansele de recuperare sunt vizibile in vreo 2-3 saptamani. Totul depinde de tine.

sanatate!