Daca pielea este intreaga si n-ai facut nici basici, atunci e suficient sa pui partea afectata sub apa rece curgatoare, va scadea durerea. Poti ajuta regenerarea daca ungi locul cu putin unt sau smantana de vaca, pentru inmoire si gresare, isi revine mai rapid.
Infectie nu poate fi,decat daca era o taietura acolo, dar fiind o arsura organismul se vindeca singur nu are nevoie de asa ceva, eu cand ma ard ma dau cu ulei ars si trece, durerea este normala, este si sprey la farmacie dar daca nu e grav nu vad rostul, culcate ca cand dormi organismul se vindeca rapid
"Nu s-a dus pielea, nu sa înegrit, nu s-au făcut beșici( decât doua micuțe la încheietura)"
atunci las-o așa, trece de la sine în 1-2 zile
Ieri a fost ok fara besici nimic dar pana azi mi s-au facut niste besici si mi s-a facut pielea rosiatica si maronie pe langa..Nu stiu daca trebuiesc pansate, sparte ce pot sa pun.Ca farmacista a zis ca sa pun spray si atat (i-a spus mamei, nu m-a vazut pe mine cum sunt).
Sprayul recomandat de farmacista este excelent
Du-te la farmacie si intreaba, eventual incearca si un spray pentru arsuri minore.
Fiind pe suprafata foarte mica nu te va afecta soarele, dar incearca sa eviti. Incearca o bluza vaporoasa cu maneci lungi de in sau orice altceva natural [ da, stiu ca e cald dar... ].
Fara spalat cu apa foarte calda sau spalat vase macar pentru 3 zile.
Poti folosi crema de galbenele; nu o sa dea senzatia de usturime
Apă termală. Am pățit aproximativ același lucru și apa termală a fost singura care îmi calma usturimea.
Eu imi puneam ulei si sare cand pateam asa si imi trecea foarte repede, acum depinde cum rezisti la inceput ustura un pic
Incearca sa pui iod si apa oxigenata. Dupa ce actioneasa apa oxigenata pune putin iod. incearca sa pui apa oxigenata inainte de culcare pentru a preveni o infectie. Poti cere de la farmacie si crema neagra dermoTIS ICHITIOL si ung rana si in jurul ei. Pe mine m-a ajutat. Intreaba si de farmacista ce iti recomanda.