| RoxAnana a întrebat:

Azi m-a durut toata ziua apendicita( mentionez ca nu m-am operat) si mi-au zis colegii care s-au operat ca trebuie sa ma operez numai daca imi amorteste si piciorul. oare e adevarat? (stiu ca tot trebuie sa ma duc la medic) dar ce alte simtome mai apar? app voi v-ati operat? cum a fost?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nutsa a răspuns:

Simptomele clasice includ:

- durere surda aproape de centrul sau partea superioara a abdomenului ce devine mai apoi ascutita si se deplaseaza spre partea din dreapta jos a abdomenului. Acesta este, de obicei, primul semn;

- pierderea apetitului;

- greata si/sau varsaturi imediat dupa ce incep durerile abdominale;

- umflarea abdomenului;

- febra nu foarte ridicata;

Alte simptome ale apendicitei pot fi:

- durere surda sau ascutita oriunde in partea superioara sau inferioara a abdomenului, spatelui sau in zona rectului;

- urinari dureroase;

- crampe severe;

- constipatie sau diaree.

Daca ai simptomele de mai sus, solicita imediat asistenta medicala deoarece diagnosticul corect si tratamentul corespunzator sunt foarte importante.Tratamentul standard al apendicitei este chirurgical si consta in operatia numita apendicectomie.

Inaintea operatiei sunt administrate antibiotice care ajuta organismul sa lupte impotriva peritonitei. In general, se face anestezie generala, iar apendicele este eliminat printr-o incizie de cativa centimetri sau prin laparoscopie.

In termen de 12 ore de la interventie te poti ridica si deplasa. De obicei, revii la activitatile normale dupa doua sau trei saptamani. In cazul in care interventia se face cu ajutorul laparoscopiei, incizia este mai mica, iar timpul de recupereare mai scurt.

Dupa interventia chirurgicala, solicita ajutorul medicul daca prezinti:

- varsaturi necontrolate;

- dureri in zona abdomenului;

- ameteli si stari de slabiciune;

- sange in urina sau voma;

- durere sau roseata in zona inciziei;

- febra;

- puroi in zona inciziei.

Apendicita poate fi prevenita?

Nu exista nici o cale de a preveni apendicita. Cu toate acestea, apendicita este mai putin frecventa la persoanele care consuma alimentele bogate in fibre, cum ar fi fructele si legumele proaspete.

2 răspunsuri:
| andre999 a răspuns:

Nu te-a durut apendicita te-a durut apendicele, apendicita este boala.
Nu stiu dupa ce criteri ai ajuns tu la concluzia ca te doare apendicele, pot sa fie numeroase alte cauze care sa produca acea durere de exemplu colon iritat sau o infectie renala. Cel mai bine este sa te duci la medicul de familie. Daca vrei totusi sa fii mai convinsa poti sa te apesi cand stai intinsa in pat in zona aceea. daca simti tare si dureros s-ar putea sa ti se fi inflamat apendicele. Operatia este banala si recuperarea rapida.Sanatate si succes.

| DeeaLove4 a răspuns:

Buna:*Draga mea eu m`am operathappynu as putea spune ca a fost foarte bine:-sStiu si eu cum estesadDu`te la doctora sa te consulte sa nu stai asa ca este periculos:*pup

Succeshappy