Si eu am fost muscata si am vazut acelasi lucru si nu m-am dus la medic si n-am patit nimic dar daca vrei poate ar trebui sa mergica sa te asiguri:X
Depinde... Daca au intrat putin mai adanc coltii, dezinfecteaza cu spirt si intreaba-i pe parinti sau pe un adult in orice caz daca ar fi cazul sa faci vaccin impotriva rabiei sau turbarii. Am auzit ca alea dor, dar daca te-a muscat putin mai adanc si daca e caine de pe strada, e bine sa te asiguri ca nu se intampla ceva.
Bună,
Mușcătura de câine,de obicei,este foarte periculoasă. Chiar dacă este ceva mic și minor mergi la medic pentru că poți ajunge la paralizie(adică nu îți mai poți mișca piciorul).
Sănătatea ta e mai importantă ca toate. Du-te la medic și stai cu sufletul împăcat,intră în noul an sănătoasă,fără nici o îngrijorare sau nedumerire pe suflet.
Aici,fiecare avem o părere, dar un medic care a studiat medicina și poate a mai avut sute de cazuri îți poate da un sfat specializat, demn să te ajute și să facă ceva pentru tine.
Un an nou fericit!
Nu e atat de grava muscatura propriu-zisa pe cat de seriose sunt urmarile a ceea ce poate transmite o plaga contaminata. Ar trebui sa mergi la spital si sa-ti faci un vaccin antintetanic (tetanousul provoaca paralizia muschilor si bacilul tetanic se transmite prin muscaturi, intepaturi, fracturi deschise, etc.); de asemenea, prin muscaturi se poate transmite si virusul rabiei.