| ELEMENT3110 a întrebat:

Azi m-am taiat intr-o tabla ruginita si ma intrebam:
Daca faci un antitetanos, cat timp dureaza(cat timp e valabil )?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Depinde a cata doza din viata este acest vaccin. Daca nu ai mai fost deloc vaccinat antitetanic pana acum, trebuie sa continui cu schema de vaccinare standard (deci noi doze de vaccin la 2 luni, 4 luni, 10 luni si 4 ani de la aceasta prima doza). Daca ai facut toate vaccinurile din schema nationala de vaccinare pentru cei din generatia ta, iar aceasta de acum este doar o doza de rapel postexpunere, valabilitatea este de 10 ani.

| ELEMENT3110 explică (pentru Empathizer):

Acum 7 luni am facut unu de la spartul capului.Acum 1 luna am avut ochiul umflat si negru.Iar acum am facut altul sad.

| Empathizer a răspuns (pentru ELEMENT3110):

Nu se intampla nimic rau de la revaccinarile astea, chiar daca pe ultimul l-ai facut absolut degeaba. Daca mai patesti ceva curand, iti poti permite sa nu te mai vaccinezi. Trebuie sa spui doctorilor ca ai facut recent mai multe rapeluri postexpunere. altfel te vor vaccina din nou. Eu te sfatuiesc sa ai la tine un carnetel in care sa ceri sa ti se noteze toate vaccinurile care ti se fac, cu arafa si semnatura. Carnetelul iti va servi ca dovada de vaccinare, fiindca pe cuvant nu te va crede nimeni - orice medic va gandi, logic, "Mai bine il vaccinez, ca sa fiu sigur!" (fiindca prea multi incearca sa se eschiveze de la vaccinare, de frica).
Ramane insa o problema: te ranesti cam des! AI grija de tine!

4 răspunsuri:
| JASMYNA88 a răspuns:

Eu zic totusi sa mergi la medic...pt orice eventualitate, de ce sa risti?

Răspuns utilizator avertizat