Vaccinul se recomanda daca rana este adanca sau murdara si ultimul vaccin efectuat in urma cu 5 ani. Daca te hotarasti sa-l faci indicat este la mai putin de 48 de ore dupa ranire.
In mod normal ( 99, 9 % ) din cazuri nu vei patii absolut nimic. Daca te stii ghinionist, mergi la medic ca nu e de glumit
Curata rana cu apa oxigenata, apoi pune un plasture cu Rivanol. Daca nu ai fost vaccinat antitetanic in ultimul an, e mai prudent sa faci si vaccinul. Nu da cu spirt, arde si face coaja la suprafata, dar dedesubt pot ramane microbi si sa se faca infectie.
Sfatul meu pentru tine este sa nu iti faci griji Dezinfecteaza putin acolo cu niste sapun... Eventual ai putea folosi urina..Este o metoda mai veche pe care o foloseau bunicii, strabunicii..Ma rog
Concluzia:Nu este grav, asa ca nu este nevoie de vaccin
Ai spirt sanitar? dezinfecteaza cu el...nu iti face griji, acum cateva zile am prins o scandura, ca am ajutat pe un vecin la casa, nu am vazut ca are cuie batute-n ea...am prins-o repede, si tocmai de un cui am prins-o, mi-a intrat in mana cam 1 cm, am pus sare pe rana, apoi am dezinfectat cu spirt sanitar ca sa fiu sigur, si ia ca nu am patit nimic