Întrebare recomandată | GabrielXD354 a întrebat:

Azi mi-am facut comanda de ochelari de vedere la o firma destul de cunoscuta si am cateva dubii...din pacate, am citit pe internet despre aceasta firma dupa ce am facut comanda si nu am vazut lucruri prea bune despre ei.
1.Mi s-a facut o reducere imensa...o rama care costa 600 de lei, mi-a fost redusa la 200 lei.
2. Lentilele(si aici imi este teama cel mai tare)sunt Hoya Blue Control, si acestea mi-au fost reduse de la 600 si ceva de lei la 550... ce ma ingrijoreaza este faptul ca in factura la lentile scrie LINUX BLUECONTROL, nu zice nimic de Hoya.Imi este teama ca nu cumva sa puna alte lentile, pentru ca am vazut ca s-a mai intamplat.Cand o sa merg sa iau ochelarii la ce ar trebui sa fiu atent? Trebuie sa primesc pliculetele de la lentile? Am dat deja un avans de 400 de lei...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Prezidentul a răspuns:

Sunt ochelari de vedere cu 30 de lei la majoritatea farmaciilor, nu inteleg de ce ai da 600 de lei pe o pereche?

| Innsbruck a răspuns (pentru Prezidentul):

Ochelari care te ajuta sa vezi pe moment nu care iti regleaz vederea.Cei cu probleme la ochi nu se vor vindeca cu ochelari de 30 de lei

| Ana9999 a răspuns (pentru Prezidentul):

Diferenta e clara in primul rand la calitatea leintilelor, cele din farmacii nu pot fi date exact asa cum sunt prescrise in reteta, mai ales in cazul astigmaticilor unde exista mai multe combinatii de cilindri, iar cele la 30 de lei au doar niste dioptrii standard si in general ambele lentile au aceeasi dioptrie, plus ca e vorba si de straturile antireflex, care probabil la 30 de lei nici nu exista, dar sunt necesare pentru ca imbunatatesc considerabil proprietatile lentilei: de la o vedere mult mai clara, culori mai bune si protejarea ochiului impotriva luminii puternice pana la dezaburire rapida si rezistenta extrem de buna la zgariere si socuri. In al doilea rand, rama este si ea foarte importanta pentru ca trebuie sa fie foarte usoara si sa nu incomodeze in niciun fel, plus ca o persoana care poarta ochelari zilnic expune ochelarii la caldura, frig, socuri, deci e nevoie de o rama rezistenta, in general la cele ieftine se cojeste vopseaua dupa maxim o saptamana de purtare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Prezidentul):

Din pacate nu prea ai ce sa mai faci mai ales ca deja ai dat un avans, banuiesc ca singura solutie ar fi sa faci o plangere la protectia consumatorului, insa nici daca lentilele pe care ar trebui sa le primesti au un marcaj pentru a determina autenticitatea lor nu prea poti sa ii acuzi pentru ca ei pot spune ca la pilire s-a dus si marcajul. Totusi banuiesc ca ar trebui sa primesti un card sau ceva pentru autenticitatea lentilelor, iar in cazul ramelor trebuie neaparat sa aiba si tocul si laveta de ochelari de la aceeasi firma. Testeaza-i bine la primire pentru a te asigura ca vezi clar cu ei, banuiesc ca o sa iti dea si o garantie asa ca daca apar probleme pe parcurs la calitatea lentilelor totusi ar trebui sa le rezolve. Altceva nu stiu ce as mai putea zice din pacate. Si eu am fost pacalita ca iau anumite lentile si ca au fost reduse, dar de fapt acela era pretul lor si erau cu totul altceva, nu poti decat sa mergi pe incredere pentru ca nici nu prea ai cum sa fii 100% sigur ca primesti ceea ce ti se cere, dar daca acum nu poti rezolva nimic, pe viitor sa fii mai atent la reputatia opticii si in general daca ceva e prea frumos ca sa fie adevarat chiar nu este.

| Prezidentul a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu port decat ochelari de soare...

| Ana9999 a răspuns (pentru Prezidentul):

Al 2-lea raspuns era pentru intrebarea pusa, dar desi am scris in rubrica de sus a aparut ca si cum ti-as fi raspuns tie, nu inteleg de ce. Incerc sa modific.

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns:

Daca nu esti multumit de ei cred ca ai putea sa ceri banii inapoi. Daca nu cred ca-i poti da in judecata, uita-te la termenii si conditiile site-ului respectiv.

| alice4stars a răspuns:

Cred ca trebuie sa ii porti cateva saptamani, si vezi ce si cum. Ai incredete*

| Anonim0032 a răspuns:

Si eu am ochelari si sincer...In ultimul an am pus lentilele la alta firma si era una destul de buna...dar lentilele care mi le-a pus se zgarie foarte repede si nu se curata nici cu sprey!
Acum, tu, daca nu te simti bine cu lentilele astea oricum ai garantie, cred...

| Teeddii a răspuns:

Nu.O sa ai ochelarii deja facuti cu tot cu lentile. Poti sa le arati pe factura ca scrie Linux Bluecontol si nu ce ai cerut tu.