| Nykoletttta a întrebat:

Azi mi-am spalat cainele si am vazut un gandacel care parea a fi o buba si m-am speriat oare este capusa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Până îl duce la medicul veterinar îi suge tot sângele...

Ai văzut ceva de genul ăsta?

http://www.google.ro/......tp?/imgres


Cea mai frecventă infecţie transmisă de o căpuşă e Boala Lyme (Borrelioza). Aceasta este o boală infecţioasă cauzată de bacteria Borrelia Burgdorferi. Dacă e observată la timp, se poate vindeca intervenind cu un tratament cu antibiotic. Însă nu toate căpuşele sunt purtătoarele acestei bacterii.

Cum să eviti căpuşele? În cazul în care ieşiţi des în natură, la pădure, la plimbare prin parcuri mai puţin îngrijite, e bine să foloseşti un spray împotriva acestor insecte. În plus, controlează mereu blana câinelui, în zona urechilor, a ochilor şi a gâtului. Totodată, uneori atacă abdomenul şi zona organelor genitale. E indicat să deparazitezi câinele frecvent cu o soluţie puternică împotriva căpuşelor.

Căpuşele simt sângele cald al animalelor, dar şi pe cel al omului. Trăiesc pe scoarţa copacilor, pe frunzele plantelor, în pepiniere, în iarba deasă şi rămân acolo până îşi găsesc sursa pe care o vor ataca. Fiind foarte mici, mai mici decât un purice, e greu să detectezi când o căpuşă s-a ataşat de pielea ta sau a câinelui tău. Însă în scurt timp, pe măsură ce creşte hrănindu-se cu sângele gazdei, va deveni vizibilă fiind în acelaşi timp vulnerabilă. E momentul să te debarasezi de astfel de "musafiri" nepoftiţi! Dacă nu te descurci să o smulgi complet, mai bine consultă un medic. Dacă nu reuşeşti să îndepărtezi şi capul căpuşei, rişti să provoci o infecţie la nivelul pielii.

Încă din copilărie ni s-a spus să nu intrăm în contact cu animalele sălbatice, cu locurile împânzite de paianjeni sau zonele mlăştinoase. Motivul e simplu: să nu ne pricopsim cu vreo căpuşă. Deşi teoretic sunt insecte parazitare ce năpădesc animalele doar primăvara-vara, din păcate acest lucru nu mai e valabil. Odată cu schimbările climei: ierni blânde, vreme frumoasă, căpuşele au devenit din ce în ce mai tolerante la mediu şi au descoperit că pot găsi surse călduroase de sânge chiar şi în anotimpul rece.

Sursa: http://www.animalutul.ro/......apuse/164/

+

http://www.google.ro/......http?/url

CITESTE REPEDE ASTA:
Cum scoţi o căpuşă din câinele tău?

http://www.google.ro/......http?/url

8 răspunsuri:
| MrAngelus a răspuns:

Da, evident. Doar nu fi un purice.

Pe langa senzatia neplacuta provocata, capusele pot transmite si boli care pot cauza anemie sau chiar paralizie. Orice proprietar de caine trebuie sa cunoasca o serie de informatii despre riscurile, prevenirea si indepartarea capuselor.

Sursa: http://www.animalutze.com/articole/capuse-la-caini.php

| DanceWithTheLittleGirl a răspuns:

Sigur e capusa dar pana sa ajungi la veterinar il va omori. pune niste sare sau alcool pe ea si apoi vezi tu cum o scoti.

| superady98 a răspuns:

Du-l la medicul veterinar el va sti ce sa faca

| coxicool99 a răspuns:

Da! mai bine i-al rapid inainte sa suga mai mult sange... i-al cu o manusa sau un cleste si dupa calcal! Bafta! funda?

| JohnnyBi a răspuns (pentru coxicool99):

Invata limba romana 1 la mana, si 2 la mana daca il scoate FARA SA IL SCOATA CU AC CU TOT o sa se regenereze complet. asa un veterinar poate sa il scoata cu tot cu ac.

| coxicool99 a răspuns:

Gura johnnybi

| DanceWithTheLittleGirl a răspuns (pentru coxicool99):

Daca o scoate ii poate ramane capul acolo deci mai bine il duce la veterinar

| coxicool99 a răspuns (pentru DanceWithTheLittleGirl):

Corect