| xibalba a întrebat:

Azi se incepe imunizarea impotriva vestitului virus in licee si nu numai. Totusi, de ce unele persoane refuza acest vaccin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Fiindca majoritatea oamenilor sunt inculti si prost-informati, si naivi incat cred orice speculatie care nu are nici o proba. Majoritatea cred mai bine o sursa gen "cred ca..." decat o sursa stintifica bazata pe dovezi.
Intai s-au vehiculat zvonuri ca gripa porcina nu exista. Dupa ce s-a vazut ca rpinde amploare a aparut teoria cum ca gripa porcina ar fi facuta in laborator (nu conteaza ca aceasta tulpina a aparut in 1978, pe vremea cand nu existau metode de manipulare a arn-ului viral). Dupa aia a aparut teoria cum ca vaccinul ne omoara. Thiomesal-ul, substanta care se vehicula ca ar fi nociva, este o substanta sterilizanta prezenta in toate vaccinurile multi-doza. Abia astept urmatoarea teorie aberanta.
@mefisto23: Tu te-ai uitat vreodata la cifrele de afaceri ale companiilor farmaceutice? Profitul din vaccinuri este infim fata de profitul din medicamentele pentru bolile cronice. Daca vrei sa sari cu teoria companiilor farmaceutice care conspira sa ia banii oamenilor, macar spune si tu ca opresc dezvoltarea tratamentelor curative pentru bolile cronice actuale.
@cryssy: De ce este nociv? Ce substanta din componenta vaccinului e nociva? S-a dovedit stintific ca decesul a fost provocat de vaccin? Care a fost mecanismul decesului? Orice substanta medicamentoasa de pe piata o sa omoare, la un moment dat, un om. E o chestie dovedita. Ca sa iasa un medicament pe piata se face un raport, pentru a vedea daca beneficiile justifica riscul. Daca ai sa te uiti la medicamente foarte uzuale gen aspirina, algolcamin, o sa afli ca asta sunt vinovate de mii de decese anual. Cauta complicatiile administarii aspirinei. Si sa nu imi spui ca nu ai luat niciodata, voluntar, o aspirina.
@nony: Vaccinurile nu se fac in doua zile, ca in filme. Pentru producerea unui vaccin trebuie sintetizat, studiat prin teste pre-clinice si clinice, si apoi produs in cantitati mari. Producatorul vaccinului, Institutul Cantacuzino, a anuntat inceperea procesului de producere a vaccinului in vara, in septembrie era in teste preclinice, si apoi au urmat testele clinice, pentru a se asigura ca vaccinul nu ridica riscuri prea mari.

16 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Pentru ca multi se tem ca este parte dintr-o conspiratie. Multi se tem ca acest vaccin sa nu le faca mai mult rau decat bine. Si asta pe buna dreptate. E ceva foarte suspect. Nu m-ar mira ca aceste virusuri sa fi scapat din laboratoare sau chiar sa fie inoculate de ei pentru a fi,, lansat " in lumea larga.

cami
| cami a răspuns:

@xibalba, tu, l-ai face, daca toate articolele pe care le citesti, link-urile pe care le vizionezi, site-urile pe care le vizitezi, iti spun mare si clar : "Nu faceti acest vaccin!"? Am vazut, citesc, si voi auzi de riscurile si consecintele acestui vaccin, stiu sunt rare si infime, dar. sunt.

nony
| nony a răspuns:

Imunizarea trebuia inceputa de foarte mult timp, ceea ce ma face sa cred ca totul este o mare mascarada mondiala. Poate e adevarat, dar imi rezerv dreptul la libera alegere sa nu ma injectez. Vreo problema?

| xibalba explică:

@mefisto23, nu zic ca nu ai dreptate. Dar de unde stii tu? Doar pentru ca s`a vehiculat la tv si pe net explicatia asta, de ce ar trebui sa credem? Eu nu sunt pe deviza "Crede si nu cerceta".

| xibalba explică:

@cami, da. Toate medicamentele si vaccinurile au reactii adverse.Infime, dar sunt, cum spuneai si tu. Si oricum, la cate actiuni e supus omul zi de zi, moartea poate veni in orice secunda. Si pe oricate site`uri si emisiuni se difuzeaza ca vaccinul e periculos... de ce am crede? De ce trebuie sa inghitim tot ce ni se da in gura de mass-media? Repet: nu zic ca nu e adevarat ca vaccinul are reactii adverse. Dar raman afis cand vad cata lume se lasa influentata de televizor si de mass-media in general. Tot felul de zvonuri ba ca e facut in laborator, ba ca nu, ba ca murim din cauza vaccinului, etc. Si toate astea sunt pareri fondate pe nimic, pentru ca daca intri in discutii mai amanuntite cu o persoana, si o intrebi de ce e nociv vaccinul, ridica din umeri. Asa a auzit la televizor. Unii dintre noi sunt foarte usor influentabili.

| gabriela_7862 a răspuns:

Dragii mei, poate nu stiati, dar un vaccin NU se fabrica peste noapte, ci in ani de zile de cercetari, si nu numai asupra efectelor benefice, ci si asupra efectelor secundare, care apar in timp. asa ca nu va lasati pacaliti!

| cristinela a răspuns:

Pentru ca nu se cunosc toate efectele adverse, sau daca se cunosc nu am fost informati indeajuns.

| Mefisto23 a răspuns:

Pentru ca e o mare "porcarie" aceasta gripa porcina. La fel cum a fost si vaca nebuna, si aviara. E o magarie pusa la cale de OMS, pentru a resuscita industria farmaceutica mondiala. Probabil vaccinul e doar un placebo.

| Ana_6509 a răspuns:

Nu stiu de ce altii nu vor dar stiu de ce nu vreau eu-in principal pentru ca am o fobie(daca o pot numi asa) de seringi, sunt genul acela care prefera moartea decat o intepatura.Stiu,suna pueril si prostesc dar na, fiecare cu fobiile sale.happy

| ☼loli☼ a răspuns:

Gripa porcina nu e o porcarie, e reala. In fosta mea scoala deja s-a gasit un caz la o fata si datorita ei toata scoala e in carantina o saptamanahee hee sa va spun despre vaccin: s-a creat pe baza primului caz descoperit, care a fost acum o gramada de timp, si pana a iesit pe piata deja virusul si-a facut propriile mutatii, iar vaccinul implicit devine mai ineficient. Eu nu o sa il fac, si mie mi s-a propus dar o sa refuz categoric; mama + multi alti medici spun ca e mai bine sa nu il facem, a cauzat mai multe decese pentru ca din doza mica a virusului menita sa ne faca o imunitate impotriva gripei s-a transformat ea-insasi in gripa. Este o prostie, toata lumea stie ca nu e bun, chiar si ministerul sanatatii. Eu cred ca ni-l dau numai ca sa nu zicem noi ca ei nu iau nicio masura.

| Cryssy a răspuns:

Pentru ca nu face bine deloc. Este foarte nociv. Nu trebuie sa ne vaccinam! Din cauza acestui vaccin a fost si un deces in Germania.

| -TattO- a răspuns:

Cel mai bun doctor pentru corpul tau esti Tu. Tu ai grija de tine.
eu nu il fac vaccinu.

| alexxaz a răspuns:

Refuza pentru ca cred ca totul e o farsa, si nu vor sa fie cobai pentru vaccinurile lor. Nu zic ca gandesc la fel dar am auzit ca exista si doctori ce refuza sa-l faca. Oare de ce? Eu zic ca e ca o gripa obisnuita, numai ca poate prezenta complicatii la anumite persoane (ca orice alta gripa). Ai observat ca ambele persoane care au murit "din cauza virusului" erau grase, aveau diabet si probleme cu inima?

| Nymphobic a răspuns:

Apai cu faza "Crede si nu cerceta" ai zis totul. Tu crezi ca tot ce zboara se mananca? Daca ti-as zice ca am 5 Ferrari-uri in fata casei m-ai crede?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa imi de-a si bani ca nu il fac.
Nu poti face un vaccin impotriva unui virus care este foarte slab si nu prezinta un pericol.
Nu te mai lua de la ceea ce zic astia la tv.
Doctorul sefului meu, i-a zis sa nu isi faca vaccinul.