Bună.
Bea ceai de mentă/mușețel/echinacea/busuioc. Este foarte importantă reechilibrarea hidroelectrolitică deoarece principala cauză a apariției simptomelor tale (amețeală, diaree, vărsături) este deshidratarea organismului. Este indicat consumul a minim 2 litri de lichide mai ales că prezinți vărsături.
Ai nevoie de un regim alimentar corespunzător. Acesta poate fi compus din orez, banane, covrigei uscați, brânză, ceaiuri. După ce simptomele se ameliorează, este permisă introducerea treptată a altor alimente, cu evitarea băuturilor acidulate sau a celor din fructe citrice.
Alege alimente corect prelucrate – Trebuie să fii foarte atent ca prelucrarea alimentelor să fie făcută în cel mai corect mod și în condiții perfecte de igienă. Alege cu mare atenție preparatele și evită să consumi mezeluri din surse nesigure.
Prepară corect termic și complet hrana – Temperatura preparării mâncărurilor este foarte importantă. De asemenea, aceasta nu trebuie lăsată mai mult de 2 ore la răcit. Chiar dacă nu s-a răcit complet, este de preferat depozitarea acesteia în recipiente mici și la frigider.
Consumă alimentele imediat după pregătirea lor – Dacă nu ai reușit totuși să le consumi imediat după ce le-ai pregătit, specialiștii spun că preparatele gătite cu carne sau legume nu trebuie ținute la frigider mai mult de 4 zile. Aici se numără cazul ciorbelor, tocănițelor sau pastelor, în timp ce un ou fiert poate rezista și o săptămână.
Păstrează alimentele preparate corect atât igienic, cât și termic – Alimentele preparate se mențin cel mai bine pe rafturile superioare ale frigiderului, unde temperatura este mai scăzută.
Reîncălzește integral alimentele gătite – S-a dovedit că temperaturile neuniforme cresc riscul de înmulțire al bacteriilor, așa că reîncălzește-ți integral preparatele deja gătite.
Evită contactul dintre alimente crude, neprelucrate și cele gătite – Trebuie evitat contactul dintre alimentele în stare crudă și cele proaspăt gătite, chiar și în interiorul frigiderului, deoarece sunt purtătoare de microbi și bacterii.
Spală în mod repetat mâinile, nu numai după utilizarea toaletei și înainte de masă – Igiena corporală este, poate cea mai importantă, așa că spală-te regulat pe mâini, mai ales înainte de masă sau atunci când îți prepari mâncarea și trebuie să manipulezi alimentele.
Păstrează o curățenie meticuloasă pe toate suprafețele din bucătărie – Igiena din bucătărie trebuie să fie una impecabilă, atât în frigider, cât și pe blatul din bucătărie. Nu uita însă să îți speli foarte bine și ustensilele cu detergent și apă caldă.
Protejează alimentele de insecte, rozătoare și alte animale – Depozitarea necorespunzătoare a mâncării și facilitarea accesului insectelor, rozătoarelor sau a altor animale, pot genera infecții digestive grave. Așa că ai foarte mare grijă unde îți depozitezi mâncarea și, de asemenea, este indicat să o păstrezi în recipiente închise ermetic, preferabil nu din plastic.
Folosește apa doar din surse sigure și potabile – Este foarte important să folosești ingrediente de calitate pentru preparatele tale și, de asemenea, doar apă din surse sigure și potabile.
Toate cele bune! Sănătate!
Tu te deshidratezi, ai toxiinfectie alimentara dar... mori de nervi?
Mananca orez fiert simplu. Bea ceai de menta.
Mă abțineam la ce nervi aveam plus că-mi ștergea întrebarea dacă înjur și am vb mai pe șleau
lavinia90 întreabă: