| JamilaGizeh a întrebat:

Bai nene,deci mananc incontinuu, oricat as manca nu ma satur si mananc haotic,numai tampenii, ce sa fac? crying am 12 ani 1, 52 si 43 44 kg, ce as putea sa mananc ca sa nu ma ingras si sa fie sanatos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
| Zazu a răspuns:

Bai frate,te felicit pentru ca te preocupi.
Intai si prima data happy,elimina dulciurile pe cat poti, zaharul iti da o energie falsa, o consumi rapid si nu iti aduce nimic proteic.
Dimineata trebuie sa mananci carbohidrati, energia lor se elimina pe parcursul a multor ore, tin de foame si iti dau si energie.La pranz mananci ca omu, sanatos, fara tampenii si cat vrei tu, ca esti in crestere.
Iti poti face de cap si pe la 5-6 dupa amiaza, tot asa-fara tampenii.Si sa stii o chestie, ca daca mori de foame si nu iti trece poti manca o farfurie sau doua de ciorba sau supa, nu contin multa grasime, au zarzavaturi si proteine de la bucatica de carne.Si salate, multe, multe. Faza cu ciorba e valabila la orice ora.Nu de alta,dar cred ca preferi sa mananci ciorba,sa te saturi si e sanatos,decat sa mananci tampenii.
Seara mananci lejer,adica,fara multe grasimi,dulciuri sau
lactate.
Nu te-ntreb cine iti da banii de tampenii! ca te superi pe mine.Dar parerea mea, vorbeste si cu parintii tai, spune-le ca esti preocupat de sanatatea ta, chiar si de a lor.Te asigur, ca daca le spui lor tot ce ne-ai scris noua, se schimba treaba.
Succesuri!

| William a răspuns:

''ce as putea sa mananc ca sa nu ma ingras si sa fie sanatos?'' bataie.

| JamilaGizeh explică (pentru William):

laughing

| William a răspuns (pentru JamilaGizeh):

Acum ca sa incerc sa te ajut, sugerez sa nu mananci chipsuri, popcorn cumparat (are multe prafuri pe el) dar poti sa faci acasa, sa nu mananci nimic cu multa grasime animala, fructe, legume, peste (nu peste gras), paine (daca nu mananci multa nu te ingrasi) si poti sa bei apa, sau suc de fructe natural, nu cumparat ca e plin de zahar. Am mai observat ca ai zis ca ai 43 44 kg, ai vrut sa spui ca ai intre 43 si 44 de kg sau ca ai 4344kg?

| JamilaGizeh explică (pentru William):

Nu...normal ca nu am 4344 kg laughing

| Numero1 a răspuns:

Bea multa apa, daca bei multa apa iti va tine loc de mancare si nu vei mai avea pofta de mancare.

Răspuns utilizator avertizat
| Danielbc a răspuns:

Problema ta nu e mancarea ci stomacul, poti sa ai o problema la stomac care face mancarea sa se digere foarte repede, de asta iti e tot timpul foame.du-te la doctor iti va da 2 feluri de pastile(si eu am avut problema asta)apoi in maxim o saptamana nu iti va mai fi foame tot timpul.mancare sanatoasa si sa nu te ingrasi:fara prajeli, grasimi si ciocolata, nu manca dupa ora 18 si dimineata mananca o grefa iar pe la ora 17 o salata.dar in primul rand rezolva problema cu stomacul, nu e de gluma

| anonim_4396 a răspuns (pentru Danielbc):

Asa e..asta se intmpla daca parintii va invata de mici numai cu fastfood.

| Danielbc a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce intodeauna se trezeste un destept si crede ca ii cunoaste pe toti si da sfaturi? daca stii sa citesti citeste asta:
http://www.sfatulmedicului.ro/......runai_1530

asta e cand mata te scapa cand esti mic

ps.eu daca mananc o data pe an de la fastfood e mult!

Nu ma refeream la tine omule..eu doar te-am aprobat...

Si ai grija cum vorbesti..totusi..daca nici limita bunului simt nu o ai e grav//

| JamilaGizeh explică (pentru anonim_4396):

Da.ok daca te refereai la mine, as minti sa spun ca nu am mancat sau nu mananc niciodata fastfood, dar poate mananc o data la 3 -4 luni

Dupa cum ai scris la mine te refereai.ai grija cum te exprimi

ps.citeste ce e in link-ul ala inainte sa te iei de cineva(indiferent de cine), poate fi de la glicemie, sistem nervos etc.Eu de ex. daca mananc o data pe an de la fastfood e mult in timp ce un prieten de-al meu mananca in fiecare zi de acolo si nu are nici pe dracu, nu are probleme cu stomacul, iar in privinta kg...vezi prin el de,, gras''ce e.foarte multi se infometeaza crezand ca de vina e mancarea cand de fapt sunt alte probleme iar cand isi dau seama e prea tarziu

Eu bun simt am dar am zis sa vb pe limba ta.tu te iei de mine cand de fapt tu ai o problema, tu judeci oameni fara sa ii cunosti

Dupa cum am scris..eu doar cu prima prop. ma refeream la tine. Dar dupa ce am zis ca nu ma refeream la tine mi se pare o absurzitate sa o ti pe a ta..Este o lipsa de ratiune in cazul tau dupa ce omul tea lamurit ca nu se referea la tine. Si mersi. Ai zis pe limba mea? Dar de unde sti ca aceea e limba mea? Oare nu tu judeci oamenii fara sa ii cunosti? Daca te-ai exprimat asa inseamna ca aceea e limba ta nu a mea, este limba inculturii si iratiunii infinite pe care tu o detii...Si o sa citesc.Dar eu m-am exprimat civilizat si ti-am explicat cu frumosul dar m-am convins de tine la faptul cum insiti asa inutil doar cu scopul de a purta discutii tensionate.

Tu ai inceput primul sa vb fara sa ma cunosti, apoi cand am vazut ca nu te-ai referit la mine(desi asa te exprimasesi)am vb doar de probleme cu stomacul ca apoi tu iar sa ma ataci ca nu am bun simt. daca tu consideri ca eu incercand sa iti explic ceva inseamna ca insist inutil atunci...e de la sine inteles.eu nu am chef de cearta.crezi ce vrei nu imi pasa, important e fata sa fie ok

| Powerrrrrr a răspuns:

Fruncte, legume... blah, blah, blah. Daca bei multa apa t-i se face foame mai rar. Daca mananci din plictiseala, ca si mine, incearca ceva de rontait: prajituri de orez (se gasesc in supermarketuri si sunt destul de ieftine), fulgi de porum, bomboane cu putine calorii etc. Uite-te pe ambalaje sa vezi cate calorii contin produsele. Un BARBAT obisnuit consuma cam 2000 de calorii pe zi, iar o punga de chipsuri are cam 500 de calorii (MULT!). Poti fi atat de activa incat sa nu ai timp sa mananc, ceea ce mie m-i se pare chiar distractiv. Incearca asta.

| advzxcxzxc a răspuns:

Eu zic ca cel mai recomandate sunt fruct
ele si legumele

| Mikys99 a răspuns:

Buna,ai 12 ani da? Ba fato.Tu cresti acum, maninca ce crezi si nu iti strica sanatatea crezind ca te ingrasi ..Eu am 13 ani 1 55 si 47 kg da imi dai 30 sincer.Eu la fel maninc foarte mult si am fost la medic.Ma certat zdravan.Maninca ce iti cere organismul pentru ca tu cresti te INALTI.si nici de cum nu te ingrasi vei vedea pe parcurs asta si imi vei multumi.Sanatate multa si evita fastfudurile)

| FilipPetru a răspuns:

Parerea meatongueentru un stil de viata sanatos ar trebui ca in fiecare zi sa faci sport, de exemplu sa alergi pe strada 30 min si sa mananci legume si fructe si sa bei sucuri naturale.Incearca sa eviti chipsurile, sucurile si alte prostii.

| pisicaalbaFulgutasiBogdan a răspuns:

Poti sa mananci fructe, legume si mancare fara grasimi!

| zuzu2000 a răspuns:

Eu am slabit 5 kilograme intr-o luna am facut sport 30 de minute pe zi am mancat numai fructe si salate am baut 12 litri de apa asta ce este indicat doar 2 si eu cred ca tu ai vrut sa spui ca ai 12 ani si ai 87 de kg! Nu e bine pentru sanatatea ta incearca sa bei multa apa sa mananci numai fructe sa faci spor 30 de minute pe zi si ai sa vezi ca o sa slabesti eu asa am slabit acum am 35 kg si am 12 ani!

| JamilaGizeh explică (pentru zuzu2000):

mai sus scrie foarte clar ca am 43-44 kg, nu stiu de unde crezi tu ca as avea eu 87 de kg...nu am fost destul de explicita?

| JamilaGizeh explică (pentru zuzu2000):

Scuza-ma...dar decat sa raspunzi asa aiurea fara sa ai habar de ceva mai bine taci, si in plus stai foarte prost cu exprimarea.Cand aveai timp sa bei 6 sticle de apa pe zi? Ai spus ca ai baut 12 l si mi se pare enorm de mult. "sa mananci numai fructe" ti se pare sanatos ca un copil sa mananc numai fructe, nu crezi ca mai are nevoie si de altceva? Iar 35 de kg la 12 ani mi se pare destul de putin, macar 38-39kg...si pe bune laughing faza cu 87 de kg, nu inteleg de unde ai dedus tu asta laughing