| enchanted a întrebat:

Baiatul meu de 13 ani are astm alergic si foloseste seretide. Ce stiti de acest spray? va daune pe viitor copilului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anka a răspuns:

Fetita mea a folosit cand a fost mai mica Becotide, Seretide, Ventolin toate pe baza de corticosteroizi. Acestia inhiba cresterea in inaltime. Este recomandat ca inaltimea copiilor sub tratament prelungit cu corticosteroid inhalator sa fie monitorizata in mod regulat. Am facut un control amanuntit, am descoperit alergenii si i-am evitat sau inlaturat. Am renuntat la tratamentele cu corticosteroizi si de ani buni nu mai avem nici o problema. In plus am observat o explozie in cresterea in inaltime.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Seretide nu ii va dauna pe viitor. Atata timp cat are grija sa evite alergenii (presupun ca medicul ti-a explicat cum trebuie sa faci curat in casa, ce perne sa folosesti, ce sa nu pui in mancare, etc) si foloseste Seretide la nevoie, prompt, se va dezvolta normal.

Abh
| Abh a răspuns:

Se recomanda monitorizarea cresterii in inaltime a copiilor carora li se administreaza Seretide, pentru ca, acesta poate opri sau incetini cresterea.

| mymed a răspuns:

Medicamentele actioneaza doar local, nu se absorb in circulatia sistemica. Pot aparea reactii adverse legate locale legate de corticosteroizi: candidoză orofaringiană, disfonie.
http://www.mymed.ro/tratamentul-antiastmatic-terapia-de-intreinere.html
http://www.mymed.ro/tratamentul-antiastmatic-criza-de-astm-bronic.html

| Alistair a răspuns:

Daca este prescris de medic eu zic sa stati linistita, multa lume foloseste seretide de multi ani si duc o viata sanatoasa.

| devine a răspuns:

Pai Slmeterolul este un agonist beta2adrenergic care face bronhodilatatie si Fluticazona e un corticosteroid care in principal impiedica reactia alergica (in mare spus) - acestea fiind componentele medicamentului. Corticosteroizii au de obicei destule reactii adverse DOAR daca sunt administrati pe cale orala, NU pe cale inhalatorie. Deci acest Seretide poate sa-i faca numai bine. Oricum astmul trebuie "ingrijit", iar medicamentul este foarte bun si util.

| nebunademn a răspuns:

Nu stiiu scuzebig grin