| 8paulica a întrebat:

Banuiesc ca am rubeola. Prezint simptome precum : eruptii cu varf albicios, usor cleios, dureri de gat ca niste iritatii, insa nu am avut febra.(probabil va urma, deoarece am aceste simptome de 5 zile, deci inca nu s-au manifestat toate)Doar ca urmeaza sa plec luni in tabara. Ce sa ma fac? Nici nu stiu despre ce e vorba... e ceva grav? O sa pot sta afara, ma pot uda, pot lua parte la activitati sportive? Va rog sa-mi dati niste sfaturi pentru ca nu am idee ce sa fac.Nu vreau sa ratez tabara asta, iar banii sunt dati, nu-i primesc inapoi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| copilfardeminte40127 a răspuns:

Buna! De obicei,,, bolile copilariei" isi fac aparitia prima oara in spatele urechii. Daca ai si acolo,, bubite" inseamna ca ghinionul a dat peste tine chiar acum. Daca de 5 zile ai iesit afara, s-ar putea sa ti se prelungeasca perioada de chin. Trebuia sa stai in casa. Intreaba un doctor pentru mai multe detalii dar stiu din experienta proprie ca nu am iesit afara. De activitati, udat cu apa si plecat in tabara nici nu se discuta: se pare ca ai pierdut niste banuti dar tabere se fac tot timpul. Importanta e sanatatea. Gandeste-te inainte sa faci vreo prostie. Sfatul meu e sa consulti un medic si sa stai acasa. O zi buna!

| AnalbagRevine a răspuns:

Nu cred ca e rubeola ce zici tu ca ai...mancarimi ai? rosata?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rubeola nu este naparata cu febra poti sa te uzi dar nu ai voie sa faci efort, si nici sa iesi afara daca vei sta macar 10 minute afara simptomele se vor agravaq si nu manca muraturi eu am luat o lingura de zeama de varza si am ajuns la spital era sa mor! Deci nu te duce da-i incolo de bani! iata e pe primul loc. Funda?

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU cred că ai rubeolă - vezi detalii la linkul :
http://www.rubeola.ro/cauzele-si-simptomele-rubeolei.html

Mai degrabă, aş zice că ai varicelă!
În cazul rubeolei, simptomele NU durează 5 zile iar erupţia este completă în 3 zile...

Oricum, NU înţeleg de ce nu mergi la medicul de familie.

Dacă este o boală contagioasă NU vei fi primit în tabără : dimineaţa, când se face "trierea" şi examenul medical sumar NU te vor primi în tabără!

Dacă bubiţele arată ca cele din imaginea următoare şi au puţin lichid în ele ( sunt nişte băşicuţe ), atunci ai varicelă :
http://t0.gstatic.com/......tp?/images

Dacă e varicelă, atunci eşti contagios şi NU ai voie să ieşi în comunitate ( să mergi afară/în tabără ).

Mergi la medicul de familie pentru confirmarea diagnosticului şi apoi stai acasă.

NU există o "regulă" generală care să precizeze cât durează boala, DEPINDE cum "reacţionează" organismul tău...

La fiul meu a durat 16 zile până au dispărut bubiţele/cojiţele/scoarţele respective.
Dar poate dura chiar şi 3 săptămâni, depinde de fiecare organism...

Atât timp cât nu au căzut acele cojiţe/scoarţe eşti contagios şi NU ai voie să mergi afară.

Este INDICAT să stai în repaus la pat, să fie cât mai cald în cameră ( deoarece ajută la apariţia acelor bubiţe şi "scapi" mai repede de ele ), să NU faci baie ( doar duş călduţ scurt şi te speli cu grijă să NU spargi acele bubiţe deoarece rămân semne definitive; NU foloseşti buretele, ci te săpuneşti uşor cu mâna, preferabil să foloseşti gel de duş ), NU te speli pe cap, NU se administrează antibiotice, dacă ai dureri de cap poţi lua Algocalmin, iar dacă ai dureri de gât poţi lua Paracetamol şi unul dintre următoarele medicamente ( cu respectarea Prospectului ) :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

NU te scarpini, chiar dacă te mănâncă acele bubiţe, poţi folosi o mixtură mentolată cumpărată de la farmacie ( cu care te ungi uşor pe bubiţele respective ).

Dacă nu te scarpini, NU rămân semne.

Iar înainte de a merge afară, TREBUIE să mergi la medicul de familie să CONFIRME că te-ai vindecat.

Vezi alte detalii şi la linkul :
http://dr.herdea.ro/medicale/61/varicela

http://www.sfatulmedicului.ro/varicela

Toate cele bune şi multă sănătate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la medic sa te consulte, ce naiba?

| 8paulica explică:

@bursuc001 Am avut deja varicela. straight face