12 litri pe zi? Wow! Eşti fenomenal!
În mod normal, ar trebui să bem minim 2 litri pe zi, plus cât ne cere organismul. Dar al tău parcă cere mult prea mult.
Nu ai încercat să ceri părerea unui medic?
Nu m-am gândit să cer părerea unui medic încă pentru că nu ştiam cum reacţionează organismele altor oameni la un efort asemănător ca al meu.
Totuşi voi merge la un endocrinolog.
Si eu beau multa apa(in jur de 6 l pe zi) nu imi e sete dar beau sa ma racoresc...m-am documentat mai demult si e posibil sa ai diabet zaharat + ca de la prea multa apa pierzi mineralele din organism
Daca elimini 8-10 litri de apa pe zi, ar fi justificat (sigur, trebuie completat cu minerale, de ex. cu multa sare). In orice caz, mai bine intrebi un medic specializat in ingrijirea sportivilor.
Dar dacă beau apă minerală?
Hmm... depinde ce minerale are. Cand transpiri abundent pierzi minerale.
Da, demineralizeaza organismul, in special potasiu. Da trebuie sa bei peste 4 litrii de apa pe zi, ceea ce e enorm. Tu bei 12, te incadrezi.
Este imposibil sa bei 12 litri pe zi, este inuman. Nu-mi vine sa cred, oricum atata apa cu siguranta te afecteaza.
Serios? Probabil ar trebui să-i chem pe ăştia cu Cartea Recordurilor .
Acum serios vorbind este chiar uman. Mă deshitratez repede cum ţi-am zis mai sus. Alerg 20 km pe zi + diverse exerciţii fizice acasă + sezonul călduros+un fotbal, înot, baschet cu prietenii.
Ba, daca poti fara sa te fortezi e ok, dezi ti-as sugera sa mai scazi nu pic, dar daca nu poti asta e.
Orice e în exces dăunează.
Am avut și eu zile în care am băut aproape 10 litri de apă, dar asta se întâmpla când mergeam cu bicicleta toată ziua.
Dacă faci asta des, ai nevoie de minerale și electroliți, altfel poți să mori.
http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication
tinutzZa_6110 întreabă: