anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Băutul de apă în exces dăunează? Zilnic beau cam 10-12litri de apă deoarece mă deschidratez destul de des din cauza antrenamentelor şi altor activităţi fizice.
Dacă răspunsul este afirmativ, cum anume afectează?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

12 litri pe zi? Wow! Eşti fenomenal!

În mod normal, ar trebui să bem minim 2 litri pe zi, plus cât ne cere organismul. Dar al tău parcă cere mult prea mult.
Nu ai încercat să ceri părerea unui medic?

| anonim_4396 explică (pentru NOname):

Nu m-am gândit să cer părerea unui medic încă pentru că nu ştiam cum reacţionează organismele altor oameni la un efort asemănător ca al meu.
Totuşi voi merge la un endocrinolog. big grin

| Narcis2007 a răspuns:

Si eu beau multa apa(in jur de 6 l pe zi) nu imi e sete dar beau sa ma racoresc...m-am documentat mai demult si e posibil sa ai diabet zaharat + ca de la prea multa apa pierzi mineralele din organism

| doctorandus a răspuns:

Daca elimini 8-10 litri de apa pe zi, ar fi justificat (sigur, trebuie completat cu minerale, de ex. cu multa sare). In orice caz, mai bine intrebi un medic specializat in ingrijirea sportivilor.

| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Dar dacă beau apă minerală?

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm... depinde ce minerale are. Cand transpiri abundent pierzi minerale.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Da, demineralizeaza organismul, in special potasiu. Da trebuie sa bei peste 4 litrii de apa pe zi, ceea ce e enorm. Tu bei 12, te incadrezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai putea fi locomotiva la capacitatea ta. Numai ca apa nu prea e utilizata ca si combustibil, mai ales acolo.

| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

...sau o cămilă.hee hee

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu ma chinui sa beau doi litri, ca asa zice la teve ca e sanatos. :/

| Madayna a răspuns:

Este imposibil sa bei 12 litri pe zi, este inuman. Nu-mi vine sa cred, oricum atata apa cu siguranta te afecteaza.

| anonim_4396 explică (pentru Madayna):

Serios? Probabil ar trebui să-i chem pe ăştia cu Cartea Recordurilor laughing.
Acum serios vorbind este chiar uman. Mă deshitratez repede cum ţi-am zis mai sus. Alerg 20 km pe zi + diverse exerciţii fizice acasă + sezonul călduros+un fotbal, înot, baschet cu prietenii.

| ubox7007 a răspuns:

Ba, daca poti fara sa te fortezi e ok, dezi ti-as sugera sa mai scazi nu pic, dar daca nu poti asta e.

| a3e6u9 a răspuns:

Orice e în exces dăunează.

Am avut și eu zile în care am băut aproape 10 litri de apă, dar asta se întâmpla când mergeam cu bicicleta toată ziua.

Dacă faci asta des, ai nevoie de minerale și electroliți, altfel poți să mori.

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

Întrebări similare