Daca pestele este marinat atunci si-a pierdut majoritatea calitatilor/beneficiilor, fiindca mariantul in sine implica o macerare in otet si amestecuri care il conserva.
Mananca pestele proaspat gatit, fript pe gratar ca sa ai beneficii!
Benficii ai daca te costa mai putin decat alta mincare in rest nu vad ce beneficii sa aiba acea mincare.ori sa iti placa, ala ar fi singurul beneficiu.
Beneficiile heringului au fost observate de mult timp. Suedezii chiar au o vorbă despre asta. Scrie: „Dacă heringul este pe masă, doctorul poate sta departe". Și în Finlanda, chiar și o sărbătoare este dedicată acestui pește. Ziua heringului este sărbătorită pe 2 octombrie. Până la această dată, oameni din întreaga lume vin la Helsinki pentru a se bucura de o varietate de mâncăruri dintr-o astfel de „delicatate populară".
Din păcate, în această lume, fiecare produs are calități pozitive și negative. Heringul nu face excepție. Beneficiile și daunele acestui pește sunt însă incomparabile. Calitățile negative ale heringului în sine se pot datora doar intoleranței individuale la produs. Alte efecte nocive asupra corpului uman sunt rezultatul unei situații ecologice nefavorabile în care a trăit peștele, depozitarea sau pregătirea necorespunzătoare a acestuia. La urma urmei, folosim adesea hering nu proaspăt, ci sărat. Și aici se află captura principală. Tocmai datorită proprietății sării de a „lega" apa, heringul sărat (și mai ales iwashi picant) nu ar trebui să fie consumat de persoanele care suferă de boli de rinichi, edem, hipertensiune arterială și boli de inimă. Dar sardinele afumate sau prăjite le pot mânca în voie.
Beneficiile și daunele pentru corpul nostru provin din componentele sale, și nu din peștele în sine. Nu putem ignora situația ecologică din regiunea în care a fost prins heringul.
De asemenea, trebuie să luați în considerare modul în care este gătit peștele. Acest lucru afectează direct conținutul de calorii al produsului, ceea ce este important pentru cei care urmează talia. Heringul este adesea sărat, iar gradul de înmuiere a peștelui în saramură poate afecta bunăstarea persoanelor cu rinichi bolnavi.
Daune potențiale și contraindicații pentru utilizarea heringului
În ciuda tuturor proprietăților utile ale heringului, trebuie înțeles că cei mai mulți dintre noi îl consumăm cu sare (sărat sau ușor sărat). Prin urmare, trebuie consumat cu mare grijă, deoarece se știe că doar 1 gram de sare poate lega până la 100 de mililitri de lichid. În acest sens, medicii sfătuiesc să nu se implice în hering pentru pacienții hipertensivi, persoanele cu rinichi bolnavi și cei care suferă de edem de natură variată.
Pentru a nu fi nefondat, să dăm câteva cifre... 100 de grame de hering ușor sărat conține aproximativ 6, 3 grame de sare, iar 14, 8 grame în hering sărat din Pacific. Suprasaturarea corpului cu sare determină retenția de lichide, astfel încât inima trebuie să lucreze cu o sarcină crescută doar pentru a elimina excesul de apă și sare.
Acum știți cate ceva despre beneficiile și daunele heringului. Sunt doar detalii mici, dar interesante...