| Tania2006 a întrebat:

Biscuitii cu tărâțe îngrasă? Vreau sa stiu neaparat! Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
38 răspunsuri:
| peperonies a răspuns (pentru DovleacTurbat):

In ultimele 6 saptamani, mancand asa, am slabit 8 kg.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru peperonies):

Hm, ti-am enumerat cateva cauze mai sus care ar putea face diferenta (cu toate astea eu am mers pe pe mentiere sau usor surplus) tu spui ca ai slabit deci deficit. Refuz sa cred ca, calculatorul a dat gres din moment ce lucreaza cateva milioane de oameni cu el avand acelasi algoritm mereu (inclusiv eu care la 16 ani aveam 40kg, acu 78 la 1.71) Aproximarile mele la calorii posibil nu-s tocmai aproapiate de realitate, poate nici gramajul indicat de tine nu e cel corect, ar putea face diferenta.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru DovleacTurbat):

P.S ti'am bagat datele in 3 calculatoare "celebre" iifym, myfitnesspal, bodycal, primele 2 bateau cu ce ti-am zis eu, al 3 lea mi-a dat mentenanta 2904/zi. Iar alimentatia data de tine pe zi e de 2912 parca a iesit calcului. Hai sa punem marja de eroare (ti.am zis maxim zecimale) si tot nu ai fi in deficit sau daca ai fi nu in halul de 8kg in 6 saptamani. 3 calculatoare 3 metode (bine 1 celebra, 2 (neinteresante pentru mine de bf si restul) ) toate gresesc? Cantitatile mancarii sunt mult mai mici sau minti?

Ceea ce ne aduce la argumentul initial. daca eu care stiu la gram ce mananc si nu functioneaza teoria caloriilor, ce sa faca un om saracu care abia se apuca sa tina o dieta?
daca milioane de oameni folosesc calculatoru ala nu inseama ca si functioneaza pentru milioane de oameni.

treaba de fapt e mult mai simpla de atat. ca orice alt proces in corp, acumularea de grasime e un lucru controlat de h o r m o n i nu de calorii sau aritmetica. hormonul principal care se ocupa cu stocarea grasimii e insulina. insulina este produsa in cantitati mai mari sau mai mici in functie de cati carbohidrati mananci. cu cat mananci mai multi carbohidrati simpli cu atat secreti mai multa insulina. mai multa insulina -> te ingrasi.

cand nu mananci carbohidrati simpli si glicema scade pancreasul secreta alt hormon, glucagon. glucagonul este fix inversul insulinei, scoate grasimea din celule si creste glicemia ca sa fie constanta.

cand abuzezi de sistemul care iti regleaza greutatea timp indelungat(adica mananci numai prostii) incepi sa formezi o oarecare rezistenta la insulina ceea ce inseamna ca pancreasul trebuie sa produca mai multa insulina ca sa iti mentina glicemia constanta. cand ai nevoie de mai multa insulina ca sa iti mentii glicemia constanta decat poate sa produca pancreasul ai facut diabet de tip 2.

diabetul nu este o boala a obezitatii. lucrurile care te fac gras(zahar, faina in principal) sunt si lucrurile care provoaca diabet.

"Cantitatile mancarii sunt mult mai mici sau minti?". sau teoria e gresitawinking

Aha, fie. Discuta cu Damian Serban, spune'i si lui ca daca mananci fainoase si mai stiu eu ce te-n grasi chiar daca nu-ti depasesti rata metabolica. Uite inca un exemplu, Alex Stoian e PT in Brasov, anul trecut tot pe o tema de genul doar ca mult mai serioasa cu o sportiva tot romanca intre timp fata a devenit IFFB Pro, ii voi da doar prenumele Ramona (daca esti interest poti cauta pe pagina lui de Facebook sau Youtube Alex Stoian face continut si pe Youtube). Cearta dintre astia 2 s-a lasat cu proces la judecatorie, unde Ramona i-a cerut ca daune bani, "abandonarea titlului" de personal trainer si scuze publice. Cauza: Omu isi postase pe Facebook o poza cu una din mesele lui (in deficit caloric), iar acolo avea lapte cu cereale si nu stiu ce seminte sau ceva de genul, Ramona i-a comentat ca nu va slabi niciodata cu asa alimentatie, cu asa zaharuri. Discuita e lunga, procesul s-a incheiat, Alex a castigat si procesul si transformarea, slabind bineinteles. (Totul natural). L-a numit "allien" a, da pe langa ea a intervenit si un al 2 lea sportiv barbat (din pacate tot PRO) laughing, dar ala a stat in banca lui si nu l-a actionat in judecata. rolling on the floor. Aici alt exemplu REAL si mult mai "nou" :
https://youtu.be/3aVy2z305t8
Inca un exemplu, dar aici intra un intermittent fasting doar ca scopul era mentinerea masei musculare cu 1 masa la 24h. Practic omul manca 1 data pe zi happy (cu conditia ca la acea masa sa-si atinga rata metabolica.) Numele lui pe Facebook Olteanu Decebal. Ti'am enumerat cauze, n'am nici siguranta ca descrierea ta si meselor e reala, ti'am dat exemple, eu raman la "calculatoare" ca-mi merge al dracu de bine. Succes.

Astea se numesc "anecdotal evidence". Nu stiu cum e numesc in romana. E clar ca sunt oameni care pot sa tolereze fara probleme zaharul si fainoasele exact cum sunt si oameni care fumeaza pana la 100 de ani si nu fac cancer pulmonar si sunt oameni care beau de la 15 ani pana la 100 si nu fac ciroza. Nu inseamna ca asta e norma.

Daca esti gras e clar ca nu tolerezi aceste lucruri care te fac gras.
Si cand esti pe steroizi poti sa mananci ce vrei, oricum o sa fii slab.

pot sa iti dau si eu exemple de genul ca:
https://www.youtube.com/watch?v=Zw8iljkD1So

Dar asta nu inseamna ca toti oamenii sunt asa. Astia sunt exceptia nu regula.

sad Dar nu poti spune ca, "teorema nu'i buna". Angel Fitness mananca dupa myfintesspal, Calin sau pe Youtube AlphaBodies (dupa mine cea mai buna forma de Natural, tot dupa mine da clasa si la cativa care-s pe anabolizante. Foloseste calorie counter. A, da ultimul videoclip postat de el vorbeste de eticheta nutritonala de pe produse si diferenta dintre carbo buni si zaharuri, poate vei avea ocazia sa-l privesti. Si Angel e in genul tau, arderi lente se mentine pe la 80kg cu 2 mii si un pic eu la 78 ating 3500.

Întrebări similare