| cosmingcc a întrebat:

Bolile imunologice sunt acelasi lucru cu bolile autoimune? e pentru un dosar si vreau sa stiu exact daca inseamna acelasi lucru, stie cineva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Jora_Alexandruemilian_1990 a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa te duci la un doctor
nu e bine sa pui asemenea intrebari pot intra si copii si spun numai prostii

| TheM4A1 a răspuns:

Bolile imunologice
Miastenia gravis este o boală
neuromusculară caracterizată prin slabiciune şi oboseală musculară. Boala poate afecta persoane de orice vârstă, dar este mai frecventă la femeile cu vârste sub 40 de ani şi la bărbaţii trecuţi de vârsta de 50 de ani

Bolile autoimune
Bolile autoimune apar atunci când unii dintre anticorpii noştri atacă, din anumite motive, mai mult sau mai puţin cunoscute, propriul corp. Cu alte cuvinte, în loc să atace microbii, virusurile şi alte particule străine din corp, aceşti anticorpi "confuzi" atacă celule din organele proprii, piele, celule nervoase, etc.

| TheM4A1 a răspuns:

Deci Da Sunt La Fel
Sper ca te-am ajutat