| Starboy10 a întrebat:

Bolnavii cu hiv sida stau internatii sau au voie sa stea in libertate ....la casa lor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bolnavii HIV/SIDA nu sunt prizonieri si nu au nici o limitare a drepturilor. Ei traiesc normal, merg la scoala, la serviciu, nimeni nu stie de infectia lor si nimeni nu le limiteaza nici un drept.

| Starboy10 explică (pentru Brigaela):

Pei ii mai angajeaza cineva?laughing

| Brigaela a răspuns (pentru Starboy10):

Este interzis prin leg sa ceri test HIV la angajare, asa ca angajatorul nu stie statusul HIV al unei persoane. Asta pentru protectia persoanelor HIV pozitive de discriminari idioate. Orice angajator normal la cap nu va discrimina o persoana fiindca are o infectie care nu se transmite in conditii cotidiene, dar exista si tampiti care ar fi in stare sa nu angajeze un om numai fiindca este purtator al acestui virus. Un angajat HIV pozitiv nu pune in pericol pe nimeni, fiindca in mod obisnuit nu vii in contact direct cu sangele colegilor de munca si in mod sigur nu ai relatii sexuale neprotejate cu cineva doar fiindca iti este coleg de munca.
Ai o idee total gresita despre infectia HIV. Oamenii astia nu sunt niste ciumati, sunt niste oameni normali, ca tine si ca mine, care duc o viata normala si care, multumita medicinii, pot trai multi ani fericiti. Crede-ma ca in fiecare zi intalnesti pe strada o persoana infectata HIV, dar nu stii care este aceea si nici nu ai nici o metoda de a observa.

Sunt speriat de moarte tremur tot crying(dabea mai pot sa merg pe strada crying cum pot afla daca am luat hivvv cryingfemeiea spune ca e sanatoasa da eu stiu crying( cum sa imi dau seama daca e sau nu crying ceva informatii k numai pot sa stau in picioare ....imi tremura tot corpulcrying

Astepti pur si simplu. A fost alegerea ta, nu ai fost fortat. Teama, plansul si tremuratul trebuia sa le simti INAINTE. daca atunci ai decis ca merita sa risti, ca iti pui viata la mezat, de ce sa te mai razgandesti acum? Stiu prin ce treci, asa cum ti-am spus am fost in aceeasi stare timp de 6 luni fiindca un pacient mi-a ascuns ca este HIV pozitiv desi a venit la mine pentru ceva foarte sangerand. I-am salvat viata si m-am expus la HIV. Dar tu ai decis, de buna-voie, constient, dupa o gandire matura si cat ai vrut tu de lunga. Deci nu esti, asa cum eram eu, o victima. Esti un om care si-a ales acest mod de viata. Bunica mea avea o vorba cam vulgara: si cu ceva in fund si cu sufletul in rai nu se poate. Tu ai facut alegerea, traieste asa cum ai dorit, asa cum ai ales. Vei afla daca ai HIV la momentul potrivit, este o vreme pentru toate. Pana atunci nu mai face sex pentru a nu pune si pe altii in pericol si invata-i pe toti sa faca alegeri mai intelepte decat tine. Macar sa iasa si ceva bun din situatia asta. Panica ta nu ajuta pe nimeni, incearca sa faci ceva util

Da dupa 2 saptamani nu apare chiar nici un simptom ceva? am avut febra 2 zile da mi-a trecut altceva nu am avut...

Marea majoritate a pacientilor nu raporteaza nici un simptom. Cam 10% au avut o mica febra (12-36 de ore) cu sau fara dureri musculare si stare de oboseala sau cu putina diaree (3-4 scaune, nimic exagerat). Insa ar fi o nebunie sa consideri ca febra ta a fost sindrom retroviral acut. E posibil, dar in nici un caz nu poti fi sigur de asta. Oricum, faptul ca ai avut febra nu face decat sa-ti creasca ingrijorarea

| Felys a răspuns:

Le face un țarc si ii inchide pe toti acolo, si daca fac pe nebunii ii si gazeaza

| Metalerele5 a răspuns:

Au voie sa stea la casa lor, deoarece HIV Sida nu este transmisibila decat prin contact sexual sau prin sange.