| spekeps44 a întrebat:

BRGE sau mericism? Am o problema de mai mult timp. Dupa masa regurgitez sau simt nevoia sa scot gaze afara pe gura. Cam de 8 luni am aceasta problema. Am avut si anxietate si depresii in trecut. Am 19 ani si am vazut ca mericismul se manifesta in special la copii extrem de mici sau persoane cu dizabilitati mentale. Cateodata simt arsuri, cateodata nu simt si in general scuip continutul cand regurgitez. Nu o fac din placere ci simt nevoia de a o face. Simt o presiune in piept si dupa ce ma eliberez de gaze nu o mai simt dar revine. Va rog sa imi spuneti parerea voastra.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| BrD a răspuns:

Cred ca ai bulimie. Du-te la medic.

| Andruta12 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa te duci la medicul de familie este o problema destul de grava

| DraudeS a răspuns:

Buna seara!

Balonarile, flatuatiile, etc. sunt asociate cu atacurile de panica.
Poate fi bulimie, pa baza unor dereglari hormonale sau pe fondul psihic.
Poate fi o hiperaciditate gastrica.
Cel mai in masura si cel mai indicat este sa mergi la un medic gastroenterolog.

Sanatate!

| darrio2007 a răspuns:

Mananci prea repede(din fuga). Incearca sa mananci mai incet si sa mesteci bine.

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Sunt simptome asociate depresiei si anxietatii!
consulta un medic!