Cristi! medicii de familie depind si de numarul de pacienti inscrisi pe lista lor, deci se poate si asta sa fie o cauza de sicana, cel mai corect este ca luni sa mergi la medicul de familie actual, sa ii explici calm situatia, si el te va indruma, consider ca e cel mai in masura, si daca inca nu a facut transferul fiselor tale, sa il faca imediat!
Ce a fost facut, nu mai ai ce corecta, ci doar sa vezi ce e de facut in legatura cu medicamentele, in rest nu vad ce s-ar mai putea adauga!
Dei fuguta la medicul actual luni dimineata!
Iti urez sanatate multa si noroc!
Iti vor imputa reteta si iti vor da o amenda. Sigur ca ai dreptul la medicamente compensate, dar mintaindu-ti fostul medic de familie, practic ai furat de la pacientii lui. Ai facut o greseala extrem de grava, iar medicul are dreptate sa fie extrem de suparat. nici nu inteleg de ce ai comis asemenea gest
Sărut mîna vă multumesc pentru răspuns, se vede că ave ti multă experientă, doresc să vă m ai intreb ceva: Dacă eu merg la farmacia care mi a eliberat reteta, se pot returna medicamentele, precizez că am consumat din ele, sau să astept pînă luni cind noua doctorită de familie va lua legătura cu cei de la cas.Ce mă sfătuiți dumneavoastră?
Eu te sfatuiesc sa mergi sa discuti cu doctorita de familie. Cere-ti scuze, spune ca nu ti-ai dat seama ca este atat de grav si roag-o sa te ajute sa rezolvati problema, fara a mai anunta casa de asigurari. Probabil vei plati pastilele consumate si cam atat, daca va impacati.
Am fost la farmacie si am vorbit cu farmacista, si a zis că nu este nimic in neregulă, că dacă era ceva îi apărea ei pe calculator, iar suma pe medicamente nu am de unde plătii, este 244 lei, nu am acesti bani.Ea a zis că astea sint orgolii de ale d nei doctor.
Era vorba de cele cateva apstile pe care le-ai luat din folie. Pana nu exista o reclamatie la CAS, farmacistei nu ii va aparea nimic in calculator.
Mutarea de la un medic la altul se face la cerere deci nu din oficiu. Ori, daca ai dus cererea trebuia sa stii daca te-ai mutat iar fisa ta trebuia sa fie la noul medic si cel vechi trebuia sa nu te mai aiba in evidenta. In acest caz nu trebuia sa-ti elibereze reteta. Deci: vina este a medicului. Poti sa faci un gest de bunavointa, sa iei reteta de la noul medic, sa iei medicamentele si sa le dai vechiului medic. Daca nu vrea: pa si pusi. Sa fie sanatoasa! De ce ti-a dat reteta!
Nu merge sa iei reteta de la un medic, sa iei medicamnetle si sa le duci celuilalt! Ce sa faca cu ele? Tu iti dai seama ce spui? Gandeste mai intai si apoi spune...De vina nu e vechiul medic ci in primul rand pacientul care s-a dus tot la el desi stia la cine s-a inscris in decembrie si in al doilea rand e de vina noul medic ca nu l-a anuntat pe vechiul medic ca pacientul x s-a mutat la el.
Vezi ca n-ai inteles nimic? Eu am spus ca daca se intelege cu vechiul medic ca sa nu mai reclame. Vechiul medic le poate da altui bolnav sau sa le vanda la o farmacie unui bolnav care n-are dreptul la retete gratuite. Astfel poate acoperi costul retetei fara sa fie nevoit ca pacientul sa scoata bani din buzunar. Ei se inteleg intre ei. Ai sarit in sus fara sa te intreb si jigninadu-ma: "Tu iti dai seama ce spui? " Gandeste, tu! Nu este legal dar asemenea lucruri se practica. Daca te injur de ceva neamuri de acasa precis n-o sa ma mai jignesti. Dar nu vreau sa ma cobor la nivelul tau!
daca ai dus cererea trebuia sa stii daca te-ai mutat iar fisa ta trebuia sa fie la noul medic si cel vechi trebuia sa nu te mai aiba in evidenta
Noul medic nu mi a dat nici o cerere
Fostul tau medic e un frustrat inseamna.in primul rand, ar fi trebuit sa stie el ca te-ai mutat pentru ca in momentul in care iti face reteta, te consulta etc, trebuia sa-ti scoata fisa sa se uite p ea si sa treaca anumite chestii, iar daca iti cauta fisa vedea ca nu e la el..deci consider ca e singurul vinovat, nu cred ca are ce sa-ti faca.DAR e foarte penibila situatia.Nu ma gandeam ca exista astfel de oamnei precum doctorul tau.
Nu e medicul un frustrat, e de vina pacientul si noul medic ca nu l-au anuntat si nu i-au cerut vechea fisa xeroxata.Vechea fisa ramane la vechiul medic.Vechiul medic are dreptate ca sa-si ceara reteta inapoi pentru ca daca pacientul nu mai e inscris la el nu are voie sa-i elibereze reteta si lui i se vor lua bani din salariu.Pacientul stiind clar la cine s-a inscris trebuia sa se duca la noul medic ca sa-si ia reteta.Asta e sistemul la medicii de familie, nu este ca la spital.Lucrez in domeniu si stiu exact cum stau lucrurile.
Ok,poate u stii mai bine, dar m-am mutat si eu de la un medic la altul si nu am xeroxat nicio fisa.Fisa mea era la noul medic, vechiul medic nemaiavand acces la ea.
Nu tu trebuia sa ceri fisa ca sa o xeroxezi, ci noul medic printr-o scrisoare i-a cerut vechiului tau medic fisa xeroxata. Medicul tau si-a facut corect datoria.In cazul de mai sus nici noul medic si nici pacientul nu au fost corecti.
Tu esti in primul rand vinovat ca stiai ca te-ai mutat la alt medic si te-ai dus la vechiul medic.Atata timp cat stiai clar la cine te-ai mutat din decembrie nu mai aveai ce sa cauti la vechiul medic pentru reteta.Vechiul medic nu are nicio vina ca noul tau medic nu l-a anuntat ca te-ai mutat la el si ca nu tu i-ai zis ca te-ai mutat.Lui acum i se vor lua bani din salariu din cauza ta.Nu conteaza ca esti o persoana cu handicap, stiu ca ai drepturi dar respecta si tu legile:atata timp cat stii la cine esti inscris la acel medic te duci nu la cel dinainte.Lucrez in domeniu si stiu exact cum stau lucrurile. Data viitoare cand ai nevoie de reteta, trimitere, orice du-te la medicul la care te-ai inscris in decembrie.
Libelle întreabă: