Întrebare recomandată | 0Ramona0 a întrebat:

Bun TPU! Am si eu o problema, am facut pojar si nu stiu ce am voie si ce nu am voie sa mananc. Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| BaGuBoY a răspuns:

Tratament medicamentos sau pe baza de antibiotic pentru tratarea rubeolei nu exista.
Insa va prezint cele mai importante mijloace de controlare a bolii.
-consum crescut de lichide pentru a preveni deshidratarea;
-se recomanda repausul;
-paracetamolul se poate administra la copii doar daca prezinta febra. Nu se administreaza aspirina copilului datorita corelatiei dintre aceasta si sindromul Reye.
-Se tine copilul izolat la domiciliu;
-se face o igiena adecvata si o imbaiere cu grija.
Stare de rau. Unii copii se pot simti rau timp de mai multe zile pana la aparitia eruptiei. Pot prezenta simptomele unei raceli: tuse, febra, dureri in gat si stare de oboseala generala.

Pete rosii pe piele. Copiii adesea dezvolta numai o erupþie cutanata si prezinta umflaturi la nivelul gatului (se umfla ganglionii), in spatele urechilor si la nivelul scalpului, in partea din spate a capului, fara insa a fi vreun pericol. Eruptia cutanata incepe de obicei pe fata si se raspandeste rapid pe intregul corp al copilului. Exista, de obicei, un numar mare de pete mici rosii. Aceste bubite rosii pe piele provoaca mancarimi, insa vestea buna este ca senzatia de mancarime dispare in aproximativ 3 zile. Eruptia cutanata nu este la fel de ca la rujeola, adica petele nu au culoarea rosu aprins si nici nu sunt atat de uniforme.
* Nu exista nici un tratament specific pentru rubeola.
* Paracetamolul sau ibuprofenul te pot ajuta in cazul in care prezinti dureri de cap sau febra.
Femeile insarcinate care lucreaza cu copii sau au unul din copii infectati, vor minimaliza contactul direct cu acestia, evitand expunerea la saliva sau puparea copiilor pe gura. Un copil nascut cu rubeola este contagios timp de un an.
Sa nu iesi afara pentru ca in perioada asta esti foarte sensibil si racesti imediat. Dupa ce iti trec bubitele poti iesi putin afara daca este cald.

2 răspunsuri:
| ALGator a răspuns:

Maninca normal. bea lichide (ceai, apa, lapte etc). Asteapta sa treaca.
Nu trebuie sa "iei" nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ai voie sa manaci orice. Altii nu au voie sa stea cu tine in camera. Cand eram mic stiu ca nu am luat nicio pastila, in doua saptamani mi-a trecut. Dar nimeni nu a stat mai mult timp cu mine in camera decat cei care au avut deja pojar. Pojarul se face o singura data in viata si cei ce au avut, nu se mai pot contamina.