Toata lumea are glanda tiroida din nastere si ea nu este o boala ci gusa este consecinta nefunctionarii corespunzatoare a glandei. Aceasta glanda, tiroida, preia iodul din alimente, suplimenţi nutritivi sau sare iodată şi îl combină cu aminoacizi pentru a produce hormonii tiroidieni T3 şi T4. Hormonii mentionati regleaza metabolismul corpului omenesc si functiile organelor interne, a sistemului nervos central, a celui cardiovascular, digestiv şi muscular. Este situata la baza gatului, putin mai jos fata de „marul lui Adam". Dereglarile pot fi hipertiroidismul, o afectiune care produce hormoni in exces sau hipotiroidismul, o insuficienta de hormoni.
Medicul endocrinolog pune diagnosticul relativ usor, prin proba sanguina si iti recomanda dieta si medicamente.
Sper sa te ajute asta
http://www.sfatulmedicului.ro/index-medical/glanda+tiroida+simptome
Si eu am niste probleme cu glanda, dar la mine nu a avut efectul de ingrasare si din contra de slabire. E posibil sa fie din cauza ca esti la varsta la care te dezvolti si eu eram la 13-14 ani mai plinuta decat acum. Daca intr-adevar crezi ca ai probleme da o fuga pana la endocrinolog.Simptome pot fi scaderea sau cresterea poftei de mancare, stari de nervozitate dese cam atat stiu. sper ca ti-am fost de folos.
Deci...pana la urma îmi poți spune dacă ai avut glanda sau nu pentru că sunt și eu cam I aceiași situatie
Eu am facut gusa, dar credeam ca m-am ingrasat eu si de aceea mi-a aparut... la scurt timp am inceput sa ma simt rau, gen oboseala, dureri de inima, dereglari hormonale, stari de voma. mi-am facut analizele care au iesit bune (culmea), dar cand am facut o ecografie la gat medicul a ramas uimit cum de aveam analizele atat de bune pentru ca aveam foarte multi noduli. deci sfatul meu... e bine sa-ti faci un control sau o ecografie! Succes