| Nicoo777 a întrebat:

a avut cineva tuberozitate tibiana? Cum se trateaza, ce trebuie sa fac si ce nu trebuie sa fac? va rog ajutati-ma, orice sfat mi-ar fi de folos. Dau funda:laughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

În cazurile ușoare se recomandă un repaus relativ cu interzicerea sporturilor de performanță, dar fără împiedicarea activității școlare. Se evită exercițiile excesive, mai ales flexia completă a genunchiului. Se poate utiliza și o genunchieră.

Tratamentul inițial include aplicarea de gheata timp de 20 minute la fiecare 2-4 ore. Masajul blând al zonei contribuie la ameliorarea durerii.

Analgezice și medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (ibuprofen, ketoprofen, naproxen etc) pot fi utilizate pentru ameliorarea durerii și reducerea inflamației locale.

Revulsia locală, calciu, vitaminele, calmantele sunt utilizate mai mult din principiul de a aplica un tratament, decât pentru eficacitatea lor reală.

În cazurile foarte dureroase, care sunt extrem de rare, este necesar imobilizarea în aparat gipsat, injectarea intralezională de hidrocortizon, sau un tratament chirurgical ce constă în incizia părților moi adiacente, foraje multiple chirurgicale al tuberculului, incizia tuberculului restant hipertrofic ca și îndepărtarea chirurgicală a fragmentului osos izolat în tendon și grefele.

Mai multe detalii aici:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Boala_Osgood-Schlatter

1 răspuns:
| meandme111 a răspuns:

Nervii responsabili de obtinerea senzatiilor in zona genunchilor sunt aceeasi care determina aparitia de senzatii si in zona soldului, picioarelor si a gleznelor si sunt localizati in partea inferioara a spatelui. Durerea rezultata in urma unui prejudiciu mai important se va transmite de-a lungul nervului si va fi resimtita local, la suprafata genunchiului. Durerile de genunchi, in sine, pot sa provina atat ca urmare a loviturilor locale dar si a acidentarilor sau conditiilor care ar putea afecta soldul, glezna sau partea inferioara a spatelui.

Disconfortul de la nivelul oricareia din zonele mentionate, ar putea fi cauza durerilor de genunchi. In general acest tip de durere este fie acut (resimtit imediat) sau cronic (pe termen lung). Durerea acuta de genunchi poate fi declansata de un traumatism sau o infectie acuta. Durerile cronice de genunchi apar, deseori ca rezultat al unor leziuni sau inflamatii (cum ar fi artrita), dar pot fi provocate si de o infectie.