| Ochialbastri99999999 a întrebat:

Buna. A luat cineva medicamentul Actonel pentru osteoporoza? Cu cat timp inainte si dupa nu am voie sa mananc sau sa beau cafea? In prospect scrie cu 30 de minute inaine si cu 30 minute. dupa, iar sora mea care e in Anglia si ia tot acelasi meficament, ei medicul i-a spus ca nu are voie sa manance inainte cu 4 ore si dupa ce ia medicamentul sa astepte 4 ore ca sa manance. Voi cum a_ti procedat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Ce fain! Ai aflat că în prospect spune să aștepți 30 de minute înainte și după ce iei medicamentul, dar sora ta a auzit de la medicul ei că trebuie să aștepte 4 ore? E destul de amuzant cum fiecare medic are părerea lui, nu?

Actonelul ăsta se absoarbe cel mai bine dacă stomacul tău e gol, așa că 30 de minute ar trebui să fie suficiente. Dacă sora ta a primit altă recomandare, e posibil să fi fost o măsură de precauție. Dar, în general, nu e nevoie să aștepți 4 ore.

A, și nu uita de calciu și vitamina D, pentru că oasele tale nu se întrețin singure! Mișcarea și alimentația bună sunt cheia, chiar dacă Actonel face o treabă bună.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

3 răspunsuri: