| Fifi123 a întrebat:

Acum 2 saptamani am facut amigdalita acuta si am mers la cabinetul liceului pentru ca doctorul de acolo sa imi puna un diagnostic.Mi a dat antibiotice, desi eu citisem pe internet la niste doctori renumiti ca nu e bine sa imi dea antibiotice(OSPEN). Dupa ce m-am tratat si mi am revenit la normal, dupa 3-5 zile amigdalita a revenit.Am aceleasi simptome, numai ca in plus simt in gura un miros neplacut.
Ar trebui sa ma operez sau cum ar trebui sa reactionez? Ce ar trebui sa fac?
M ar ajuta mult sfatul unui medic sau al unei persoane care a trecut prin asa ceva.
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu stiu unde ai citit tu tampenia aia, dar amigdalita este diagnosticul care necesita intotdeauna antibiotice. Este suspect ca dupa un tratament corect (minim 10 zile de Ospen) amigdalita a revenit, nu cumva ai luat pastilele gresit sau ai intrerpt tratamentul din proprie initiativa?
In acest moment, trebuie sa faci un exsudat, sa iei antibiotice conform antibiogramei pana la vindecare (poti avea nevoie de antibiotic injectabil si o durata mai mare a tratamentului) si abia apoi sa te operezi (nu te poti opera in infectie acuta, fiindca riscul de a face complicatii cardiace sau renale este prea mare)