| Ufkhjdksh a întrebat:

Acum 3-4 sapt am văzut ca la un deget de la picior, fix deasupra bazei unghiei, mi s-a inflamat zona și s-a înroșit. Am pus crema împotriva bacteriilor, după aceea am pus betadina crema și inflamația s-a redus, dar in continuare am acolo un punct (ca și când ar fi un cos cu vârf), care acum nu ma doare, dar dacă ma scarpin ma mănâncă. Au trecut atâtea săptămâni și nu trece cu nimic. Ce sa fie oare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| SiA31 a răspuns:

Poate chiar să fie coș. Poate fi o beșicuță, pe care ai rupt-o și durează mai mult timp să se vindece. Sau poate fi un neg mic.
De asemenea, poate te-ai înțepat în ceva și ai o așchie în interior.
Dacă persistă, ia un ac steril de siringă și înțeapă puțin vârful, ca să iasă puroiul afară. Apoi, recomand să aplici Baneocin PRAF (nu cremă). Se găsește la farmacie. Acoperă zona cu praf, apoi aplică un pansament steril, legat cu bandă peste. Să nu strângi prea tare, ca să permiți sângelui să continue să circule. Să nu te sperii dacă te "zvâcăne" acolo. E normal. Praful conține și antibiotic, pentru a nu lăsa rana să se infecteze. Reaplică praful la 4 ore.
Dacă după 5 zile, persistă, consultă medicul. ^-^