Buna. Poate ai mancat ceva stricat. Sau ai varsat de vant. Cel mai bine du-te la medic el stie ce este indicat pentru acele bubite. Succes!
Sugestiile noastre au rol orientativ si chiar daca avem cadre medicale nu poti face nimic pana nu te vede un medic.
Cel putin vorbeste cu mama ta.
Buna ilovetheworld!
Cu o problema similara s-a confruntat si baiatul meu, s-a ales cu aceasta micoza dupa ce a fost la un strand din oras. A urmat si el cu ce ai urmat si tu si cu aceleasi rezultate. Am recurs la un remediu naturist, foarte eficient, am actionat pe 2 cai: si intern, si extern. Nu au trecut imediat, dar, pur si simplu, a constat ca nu le mai are. A fost nevoie doar de o singura sticluta cu acest produs. Citeste despre el, si daca te intereseaza, ma poti contacta ca sa te ajut sa-l iei direct de la sursa, ok? daiamariana67@gmail.com
Acum te las sa citesti prospectul produsului!
Pentru multă lume, oregano este doar o plantă deosebit de aromată utilizată în bucătărie (Origanum marjoram). Există însă o specie, Origanum Vulgare, bogată în uleiuri volatile, ale cărei proprietăţi benefice sănătăţii erau cunoscute încă din antichitate. Astfel, printre primele popoare care au recunoscut calităţile uleiului de oregano s-au numărat vechii greci şi, de asemenea, chinezii. Ei foloseau oregano în caz de febră, diaree, vomă, hepatită, micoze.
Pentru cine recomandăm?
Uleiul de oregano este extras din frunzele plantei cu acelaşi nume şi conţine câţiva compuşi cheie: carvacrol, timol şi borneol, flavonoide, acid rozmarinic, terpenoizi, steroli, vitamina A şi C etc., substanţe cunoscute pentru proprietăţile lor antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiparazitare.
Utilizat intern, uleiul de oregano este eficient în cazurile de răceală şi dureri de gât. Efectul antiinflamator este dat de acidul rozmarinic, care inhibă enzima numită ciclooxigenaza 2, similar cu ibuprofenul, naproxenul şi aspirina. Cele două substanţe active, timolul şi carvacrolul, conform cercetătorilor, ajută la fluidizarea mucusului din plămâni şi eliminarea spasmelor bronhiale.
Uleiul de oregano este eficient în probleme digestive, deoarece timolul şi carvacrolul din compoziţie au efect de calmare gastrică şi, de asemenea, ajută digestia.
Are efect antifungic şi antimicrobian, având un spectru larg. Astfel, acţionează eficient împotriva bacteriilor din genul Salmonella, Escherichia coli, dar şi Staphylococcus aureus şi Klebsiella pneumoniae. Cercetările efectuate in vitro au demonstrat că uleiul de oregano, şi mai ales carvacrolul, blochează mult mai eficient candida albicans decât antifungicele utilizate în mod obişnuit.
S-a demonstrat şi efectul antiparazitar al uleiului de oregano, unele studii indicând că este mai puternic în blocarea paraziţilor giardia decât medicamentul prescris.
Extern, uleiul de oregano se aplică direct pe zona afectată, de 1-2 ori pe zi sau, dacă este nevoie, chiar de mai multe ori. Aplicarea trebuie însă întreruptă dacă apar reacţii adverse.
Uleiul de oregano se aplică pe piele si în cazul înţepăturilor de insecte şi se masează uşor până pătrunde în profunzime. Se pot utiliza câteva picături în şampoane, înainte de spălarea părului, în caz de scalp infectat cu fungi sau existenţa mătreţei. Poate fi adăugat şi în săpunurile lichide sau gelurile de duş, datorită proprietăţilor antiseptice deosebite. Poate fi utilizat şi pentru protecţia gingiilor şi a dinţilor, dacă se pun câteva picături pe periuţa de dinţi. În caz de micoză la nivelul unghiilor sau degetelor de la picioare, adică a aşa-numitului „picior de atlet", se pune o picătură pe unghie sau între degete şi se masează uşor. Prin pătrunderea în piele, distruge fungii. Se poate utiliza şi ca inhalant, datorită mirosului pătrunzător şi plăcut.