Buna,
Teoria spune ca in general locul in care se afla alunita ar putea sa contina inca celule din alunita care sunt suspecte de producerea cancerului de piele.
Expunerea la radiatiile solare (deoarece pielea se considera ca nu s-a consolidat in zona) ar putea sa activeze (repet teoretic) acele celule si sa inceapa dezvoltarea unui cancer localizat (de piele sau prin zona) sau generalizat.
Celulele respective intra in fluxul sanguin si daca ai sansa sa se opreasca pe undeva si sa se dezvolte, se cheama cancer.
De asemenea se presupune ca deja ai niste celule de acest tip in sistem (datorita taierii alunitei) iar expunerea la soare ar putea sa le activeze.
Daca tii atat de mult sa ajungi la soare, ceea ce poate nu e recomandat, dar na, daca tii si e musai, e bine sa folosesti plasturi pentru acea zona. Ca sa nu te bronzezi diferit, poate e bine sa folosesti o crema cu factor maxim de protectie.
Oricum, bronzatul, este lucrul care ti-ar putea face cel mai mult rau.
As spune sa nu te duci sau intreabati parinti daca e in ordine, chiar pe doctor funda?
Daca doctorul ti-a spus ca nu ai voie ar trebui sa iei in considerare cuvantul acestuia!
Nu, in mod normal nu ai voie sa iti expui acea parte la soare. Este foarte periculos si poti sa faci cancer de piele. asculta ti doctorul, nu iti vrea raul. :* fundita?
Exista plasture special pentru asa ceva si poti merge de dimineata pana in ora 12 dupa aia sunt radiatiile prea mari si risti pe pilea ta sau mai bine zis pe canceru tau ca daca il faci sinu sti... ajunge la ficat cu viteza mare in 6 luni esti la 2 metri sub pamant.
Dar eu daca as fi in locul tau as astepta vara viitoare pentru ca pe langa radiatiii mai sunt si alte pericole ....nu degeaba ti s-a spus sa nu mergi, repet daca as fi in locul tau eu as sta in banca mea cu tot cu plasture etc...tu faci cum vrei