| Dana a întrebat:

Buna all! Ziceti-mi si mie sa pot manca de post? sunt o fire care mananca dulciuri! cat mai multe mancaruri dulciuri etc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Pe site-ul urmator gasesti multe retete de mancaruri de post inclusiv dulciuri:
http://www.reteteculinare.ro/mancare_de_post/
PS:Foloseste optiunile de pe site.
Numai bine.

| pwp a răspuns:

Salamul de biscuiti e cel mai bunlove struck

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Halva, masline, cartofi, fasole, varza, fructe, ceai, compot, supe de legume, margarina, pitza de post, ciuperci, macaroane, soia, salam de post, cascaval de post, miere de albine, cafea, eugenii, ciocolata amaruie se gaseste de post.si peste, ca e dezlegare mai mereu.

| DeokLady a răspuns:

Eu zic ca daca vrei sa ti post ai putea sa te duci la chiosculde ziare si sa iei o revista cu mancaruri de post pentru ca exista o gramada(asta se pune doar daca gatesti) sau ai putea sa mergi la magazin si sa iei ceva gata facut dar de post in privinta faptului ca iti plac dulciurile poti incerca urmatoarea reteta :Clatite... Clatite...


Ingrediente:


12 linguri cu varf de faina
vanilie dupa gust,
zahar dupa gust
sare - un praf
50 ml ulei
nuca macinata la ochi (urmeaza explicatia)
coaja de la o lamaie
apa minerala, cat se cere
bicarbonat
gem de care preferati sau crema de nuca sau vanilie

Preparare:
Se pune intr-o cratita faina, se adauga sarea, zaharul si bicarbonatul, se amesteca bine, apoi se adauga vanilia, si apa minerala, tot cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase.
Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide.

Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare.

Astea sunt clatitele de post simple.

Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna pentru copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu peltea de gutui.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Întrebări similare