| corina977 a întrebat:

Buna am 1, 60 m, 69 kg si as vrea sa slabesc ce mi-ati recomanda? fara diete, operatii, pastile de slabit sau infometare...multumesc anticipat:* si va rog nu va bateti joc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| anad a răspuns:

O diete echilibrata recomandata de un nutritionist nu este o prostie ci rezolvarea unei astfel de probleme. Daca in conditiile actuale organismul tau acumuleaza, e clar ca trebuie schimbat regimul alimentar!

| Ancestralsoul a răspuns:

Fara sport si un regim alimentar bine stabilit si facut special pentru tine, nu prea vei avea sanse.Pastilele sunt aiureli, infometarea e grava.Si mai este si factorul genetic, care conteaza cam 50%. Mergi la un instructor sportiv si un nutritionist, asa vei afla exact ce trebuie si ce ti se potriveste fara riscul sa iti faci rau.Succes.

| aleCsandrra a răspuns:



Sucurile
Sucurile sunt alimentul cel mai activ din punct de vedere terapeutic in acest regim. Ele sunt cel mai usor de asimilat, energia consumata pentru a fi digerate fiind minima. Fiind consumate proaspete, activitatea lor enzimatica va fi maxima, ceea ce va permite accelerarea proceselor de detoxifiere, vindecare si refacere.
Pentru a obtine efecte maxime in cura cu sucuri si cruditati, mai ales in cazul bolilor grave, in primele 3-10 zile se consuma doar sucuri, fara nici un alt fel de aliment.
Despre sucurile folosite in aceasta cura trebuie sa stim ca:
• se obtin prin centrifugarea legumelor si fructelor bine spalate si curatate;
• se prepara zilnic, trebuind sa fie proaspete. Cu cat momentul consumarii este mai apropiat de cel al prepararii, sucul este mai activ din punct de vedere terapeutic;
• nu se fierb, nu se consuma reci (de la frigider), ci numai la temperatura camerei;
• in general, nu se combina sucurile de legume (care sunt bazice) cu cele de fructe (care sunt acide);
• fructele din care se fac sucurile trebuie sa fie bine coapte; nu trebuie sa fie nici imature (crude), nici fermentate (cazuri in care pot produce tulburari digestive de nedorit iar efectul lor terapeutic este mult diminuat).


In acest caz vom avea doua faze distincte:
Prima faza -
in care se administreaza pe o perioada, care variaza de la cateva zile la doua luni, doar sucuri de fructe si de zarzavaturi. In aceasta perioada se administreaza, alternativ, o zi suc de fructe, o zi suc de zarzavaturi, cate 250 ml suc la fiecare doua ore si jumatate. Intre orele de administrare a sucurilor se poate consuma apa sau ceai. In perioada curei exclusive de sucuri, se face zilnic (dimineata) o clisma cu 2 litri infuzie calduta de musetel.
Cea de-a doua faza -
dupa perioada curei exclusive de sucuri, urmeaza o perioada de tranzitie de cateva zile (5-10 zile), in care se introduc treptat fructe si zarzavaturi neprelucrate termic. Pentru a se evita tulburarile digestive, la trecerea de la cura exclusiva de sucuri la cea crudivora, se vor respecta urmatoarele reguli:
1. 1. Mese regulate;
2. 2. Nu se mananca mult deodata;
3. 3. Nu se mananca intre mese;
4. 4. Nu se combina fructele cu legumele la aceeasi masa;
5. 5. Nu se consuma alimente reci;
6. 6. Fiecare masa va incepe cu o portie de suc (250 ml), care va fi luata cu 10-15 minute inainte de a consuma alte alimente netrecute prin foc.
Salatele de cruditati
Salatele de legume impreuna cu cerealele integrale sunt baza calorica. Uleiul folosit la prepararea salatelor si oleaginoasele au un aport caloric esential (o cantitate de 100 de grame de nuca rasa, de exemplu, are un aport caloric cu 150% mai mare decat 100 de grame de carne), care permite mentinerea unei stari de vitalitate normala.
Salatele de fructe sunt preparate atat din fructe crude in stare proaspata, cat si din fructe uscate (stafide, fructe de padure, caise, smochine etc.). In anumite afectiuni (cancer, obezitate s. a.) nu se admite adaugarea de miere la aceste salate. Cantitatea de miere consumabila, in orice forma, este stabilita in general la 6 lingurite pe zi.
Despre fructele si legumele folosite in prepararea salatelor trebuie sa stim ca:
• nu se prelucreaza termic;
• se spala cu atentie inainte de a fi mancate;
• se lasa impreuna pentru a se omogeniza timp de circa 90 de minute inainte de a fi consumate sub forma de salate de cruditati.

3. Revenirea


Revenirea la alimentatia preparata termic se face gradat, in minimum 10 zile. Se respecta urmatoarele reguli:
• in primele cinci zile, alimentatia ramane in proportie de 75% crudivora;
• primele alimente preparate termic care vor fi consumate sunt supele din legume – foarte usoare, putin condimentate, cu mult zarzavat;
• din a sasea zi se introduc piureurile de legume, tocanele; proportia de hrana preparata termic poate fi crescuta usor pana ajunge la 50% din total;
• timp de doua saptamani, de la terminarea curei, sunt interzise conservele si prajelile;
• timp de o luna dupa terminarea curei cu sucuri si cruditati este interzis consumul de carne, alimente conservate chimic, orice fel de aliment care prezinta semne de alterare.
Trei luni dupa terminarea curei cu sucuri si cruditati vor fi respectate urmatoarele indicatii:
1. se stabileste un orar regulat al meselor (care va fi si respectat);
2. se evita consumul de apa in timpul mesei sau dupa masa (apa se consuma cu 30 de minute inainte de masa);
3. dimineata, cu 30 de minute inainte de masa, se recomanda sa se bea apa calduta sau ceai caldut indulcit cu miere;
4. nu se mananca intre mese;
5. se mesteca incet si foarte bine;
6. nu se consuma bauturi si alimente fierbinti sau prea reci.
Cui ii este recomandata cura cu sucuri si cruditati
Este indicata in special persoanelor care au acumulat toxine si masa corporala in exces, precum si bolnavilor de cancer, leucemie etc. Are o eficienta foarte mare, fiind recomandata in special pentru cei care vor sa rezolve probleme de sanatate majore sau sa obtina efecte rapide de (re)intinerire si armonizare corporala.
Precautii si contraindicatii la cura cu sucuri si cruditati
In afectiunile cu retentie de lichide (ciroza hepatica, insuficienta cardiaca, renala, hipertensiune arteriala) se recomanda multa prudenta in administrarea sucurilor si a ceaiurilor.
Persoanele subponderale, anemice, cu o vitalitate foarte scazuta nu vor urma acest regim. In cazul bolilor foarte grave, la care acest regim este o ultima solutie, se recomanda supravegherea atenta de catre un medic specialist.

| pisi nadine a răspuns:

Mergi cu bicicleta 10 km zilnic. incepi cu 5 km pe zi si zilnic mai pui un km pana ajungi la 10 km.eu fac asa si slabesc 1kg la 2 zile ah si lasa dulciurile