Huh?! daca ai avea 55 de kg ai avea sanse sa ai burta. Asa, chiar nu esti gras. Burta cred ca va ramane mereu acolo, pentru ca, vezi tu, e parte din abdomen
Salut. Dupa cum spui tu ai cateva kg in plus.
Iti recomand un regim culinar, strict si bun. De asemenea te sfatuiesc sa incerci sa faci ceva sport, o sa te ajute mult.
II spui unui copil de 11 ani sa tina un regim strict?
Eu am 12(facuti pe 11 aprilie) si am 154cm si 44 de kg (adica cam la fel ca tine)nu am burta totusi... daca chiar vrei fa si tu vreo 100 de flotari pe zi si bea multa apa. Daca nu... spune-i tatalui tau sa te duca la sala.Noroc!
Esti destul de înalt pentru varsta ta, si cred ca este greutatea normala la înalțimea pe care o ai, dar daca vrei sa slabesti 1 kg sau 2 merge
Am uitat sa mentionez. Sunt fata si nu am burta asa mare doar niste grasime in partea de jos si un pic sus
Buna! Se spune ca greutatea perfectă este calculată asa: înălțimea ta minus 15-20 de kg, asa ca da e bine daca te gândești sa slăbești câteva kg
Se spune gresit, nu asta e modalitatea de a calcula greutatea ideala. Se calculeaza indicele de masa corporala, si in functie de el, in cele mai multe cazuri poti sa spui daca poti sau e indicat sa mai slabesti/sa te ingrasi sau e bine asa cum esti. Insa aici e vorba de un copil, iar pentru copii exista tabele pentru datele astea, pentru ca IMC-ul nu e foarte fidel in cazul lor. Tabele de genul asta:
https://www.cdc.gov/growthcharts/data/set1clinical/cj41l021.pdf
Daca ne uitam pe tabel, observam ca la un copil de 11 ani trebuie sa aiba intre 135-155 cm si intre 30-54 kg. Avand in vedere faptul ca in cazul de fata, cel care intreaba e la valoarea aproape cea mai ridicata pentru varsta lui, adica 154cm, si greutatea trebuie sa fie tot la o valoare ceva mai ridicata decat media exacta pentru varsta lui, adica undeva intre 40-50 de kg, asa ca greutatea lui, de 45 de kg e exact unde ar trebui sa se situeze pentru inaltimea si varsta pe care o are, daca vrea sa slabeasca poate sa o faca, insa in cazul copiilor nu e tocmai indicat sa tina regim alimentar, daca vrea sa alerge si sa faca mai mult sport insa sa continue sa manance exact si cat manca pana acum (cu precizia faptului ca daca mananca prostii: fast-food, multe ducliuri, ar fi bine sa le mai rareasca sau chiar sa renunte la ele daca e posibil) si cu ajutorul sportului o sa slabeasca 2-3 kg nu e nimic rau in asta, nu e necesar, insa nu e nici ceva rau.
Pentru cel care a intrebat, imi pare rau ca am vorbit despre tine, in intrebarea ta, la persoana a 3-a, raspunsul il ai (pe foarte larg) mai sus. :)
Diana_Dia_2000 întreabă:
Carmen133 întreabă: