Bună.
Un control medical la medicul de familie, o alimentație cât mai sănătoasă și practică un sport pentru dezvoltarea armonioasă a trupului.
Pa, pa.
Nu e din cauza parului, e vorba de metabolismul tau.Nu mai lua tot felul de vitamine, chiar daca ti le da medicul.E posibil sa-si faca efectul mai tarziu, toate impreuna.Am o prietena care cand avea cam varsta ta,tot lua vitamine sa se ingrasa, si mai tarziu s-a ingrasat foarte foarte mult, a ajuns aproape de obezitate.Ia-o mai usor cu prostiile alea.Nu iti face griji de acum de kg,asteapta sa treci de perioada de pubertate,eu am luat serios in greutate atunci,pentru ca te dezvolti,si chiar daca dupa pubertate,tot o sa fii mai slabuta, fii multumita asa cum esti, si eu imi faceam probleme de asta cand aveam varsta ta, iar acum am trecut prin perioade grele ca sa scap de surplusul de kg.Intotdeauna vei avea nemultumiri cu privire la greutate, mai bine sa fie mai putine decat mai multe.Esti frumoasa asa cum esti,iar configuratia ta iti da personalitate, asa poti spune ca esti tu, deosebita si unica.Bafta:*
Ia Cal C Vita. Mie asta mi-a recomandat medicul cand am avut lipsa de calciu, dar pentru mine n-au fost asa bune ca mi-au dat pofta de mancare, deci tie o sa-ti fie okey.
Ar trebui sa te ingrasi cam pana la 48 kg.
ca sa iei in greutate trebuie sa incluzi in meniu acele mancaruri bogate in calorii. De ce? Simplu! Caloriile sunt transformate in sange in grasimi, din care organismul isi ia energia.
Incearca sa cresti numarul de porti, dar fara sa abuzezi de zahar sau de grasimi. Invata sa nu sari peste mesele zilei, cea mai importanta masa este micul dejun.
De asemenea, important este sa inveti sa servesti mesele la un anumit program. Sa ai un orar al meselor, iar portiile sa fie normale. Bucurandu-te de mesele copioase si relaxandu-te, vei ajuta sistemul digestiv sa functioneze la parametrii normali. Servind masa la anumite ore si negustand nimic intre mese va creste apetitul.
Chiar daca pare greu de realizat, deocamdata acesta este cea mai buna alternativa. Trebuie sa mananci cat mai multe mese pe zi, cinci sau mai mult de-atat. Bea multe lichide care sunt bogate in calorii (suc, lapte, milkshake). Mananca legume, orez, paste fainoase, cartofi, morcovi si dovleac. La care adauga iaurt, sosuri, smantana. Mananca paine cu seminte. Un plus de 1000Kj in meniul zilnic, inseamna aproximativ un kilogram pe saptamana.
Sa sti ca nu conteaza daca ai parul lung sau nu. Cine te-a mintit in asemenea hal?
Daca ai lipsa de calciu, ia osteocare, eu am luat, si eu am lipsa de calciu. Cat despre greutate, eu am 11 ani jumate si 41 de kg si 1, 58 m, ar trebiu macar sa ai vreo 38-40 de kg, mananca paine mai multa, pizza ceva, pentru ca e totusi putin 32 kg. Sper ca am fost de ajutor.