| cristinaB60 a întrebat:

am 12 ani si imi intirzie ciclu cu 9 zile pe data de 28 ianuare trebuia sa imi vina pentru a treia oara dar nu a venit! Ma gindesc ca poate ca am racit, am auzit ca dureaza 1-2 ca sa se regleze! In fiecare zi ma simt rau ma doare capul, burta, ametesc, nu sint bine dispusa si foarte nevoasa am si secretie vaginala abundenta si cosuri multe ce sa fac?! Ajutor!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| lovecats123 a răspuns:

Stai calma.Asa mi s-a intamplat si mie la inceput ba chiar mai rau. mie imi intarzia 3, 4, 5 luni menstruatia si de aceea am mers la doctor si m-a linistit spunandu-mi ca in primi doi ani e perfect normal si mi-a sugerat sa beau ceai de coada soricelului pentru reglarea menstruatiei. Acum dupa 2 ani am o mentruatie regulata.Si mie inainte de mentruatie am dureri de spate, imi ies cosuri, am secretie foarte abundenta si parca intru in depresie. TRAGIC... dar apoi imi revin ...deci keep calm iar ca sa nu racesti trebuie sa te imbraci mai gros de la burta in jos mai ales in acele zile

5 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
De ce nu vorbesti cu mama ta? de ce iti este frica?
Poate ai racit/poate ai o infectie.
Vorbeste cu mama ta urgent si v a sti ce este de facut.
Ai facut ceva rusinos sa iti fie teama de mama ta?
O seara bunahappy

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Având în vedere că eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, NU ai motive de îngrijorare happy

În general, primele 5-10 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Cel mai probabil, este aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Oricum, durerile de cap/burtă + starea de indispoziţie şi nervozitate + coşurile sunt simptome premenstruale, care apar cu 3-7 zile ( sau mai RAR, chiar cu 10 zile ) ÎNAINTE de a veni menstra - deci, e posibil ca în următoarele zile să-ţi vină menstruaţia!

Toate cele bune.

| Fatamuntilor a răspuns:

De regula aceste semne arata viitoarea menstruatie
Pe alta parte in cazul tau intarzierele sun oarecum normale
In fine... e bine sa vorbesti cu mama ta.

| cristinaB60 explică:

Va multumesc pentru toate raspunsurile mama e plecata la Italia si nu ma pot sfatui ca vorbim rar

| cristinaB60 explică:

Hei, multumesc pentru raspunsuri! De ce nu vorbesc cu mama? Nu vorbesc deoarece nu e linga mine si eu stau in grija cuiva cu carevorbesc despre orice!