Am 12 ani si ma dor sanii cand dorm pe ei sau stau pe ei, cand sar, cand alerg etc pe scurt ma dor cand se misca sau cand sunt atinsi(nu va ganditi la prostii).
Sunt mici si ma dor de vreo doua zile. Pe la 9-10 ani au inceput sa creasca. Am vazut o intrebare despre acelasi lucru care a fost postata de catre alta fata dar tot nu m-am lamurit, acolo era si un raspuns ca pe fete incep sa le doara sanii inainte cu aproximativ doua saptamani de menstruatie, asta inseamna ca imi va veni? Acum 7 luni mi-a curs o pata foarte mica visinie si in aceste 7 luni doar de vreo 4 sau 5 ori mi-au curs pete foarte mici, ultima a fost acum 3 luni si nu stiu daca aceste pete au fost menstruatia pentru ca stiu ca vine o data la luna si curge mult. Deci? Ma puteti lamuri la ambele intrebari? Ps: Pe la 10 ani jumate a aparut si secretia vaginala doar ca acum cateva zile s-a cam schimbat, e tot transparenta dar curge destul de mult in putin timp. E ceva grav din tot ce v-am spus aici? Heeelp, nu vreau sa merg la medic
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Ceea ce ti se intampla acum, este perfect normal si sanatos pentru o fetita la varsta ta. Ce-i drept, la tine a debutat mai devreme, dar nu-i nimic de speriat sau ingrijorat.
Sanii dor din cauza modificarilor hormonale care se intampla in corpul tau. In anumite perioade ale lunii dor mai mult, in altele nu dor deloc.
Secretia vaginala este si ea mai abundenta cand in anumite periade ale lunii si mai putin abundenta, in altele, depinzand direct de menstruatie si activitate hormonala.
Menstruatia vine la 1 an dupa ce apare secretia vaginala si in primul an, vine cand vrea ea, adica odata la cateva luni, dupa care se regleaza.
Toata aceasta informatie ar trebui sa o primesti de la mama ta, ca ea trebuie sa-ti faca educatie si sa te invete sa te speli, sa-ti schimbi tampoanele si sa-ti explice ce se intampla cu corpul tau, in aceasta perioada.
PS Nu te speria, ca nu esti bolnava si nu terbuei sa mergi la medic din atata lucru. Ce ti se intampla acum, se intampla tuturor fetitelor, in primul an cand debuteaza menstruatia si apoi, luna de luna, pana la 50 de ani, ca orice femeie.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (52.14.44.232) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro