| Alex_2634 a întrebat:

Buna am 12 ani si ma numesc Alex, Am si eu o intrebare. Va rog sa ma ajutati.

Ma jucam cu amicii mei in fata blocului si deodata am picat direct cu mana intr-un fier ruginit. Chiar intre degetele de la mana stanga. rana are 3.50 cm. sad
M-am dus la doctor cu tatal meu, si doctorul mi-a dezinfectat rana cu apa oxigenata, mi-a pus un pansament inmuiat in betamina. si asta e. sad
Va rog dati-mi si mie niste sfaturi cum pot vindeca rana fara sa fac cicatrice.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| lorelei a răspuns:

In primul rand trebuie sa te duci inapoi la spital sa iti faca antitetanosul. apoi ca sa ai grija de rana in fiecare seara spala rana cu apa oxigenata sau cu rivanol, pune o compresa inmuiata in betadina si panseaza rana cu o fasie mare( sa iti treaca o data peste mana) dar cel mai bine sa te duci la doctor.

4 răspunsuri:
| CosteaVlad a răspuns:

O să treacă de la sine. trebuie doar să ai răbdare. Dacă nenea doctoru ţi-a dezinfectat-o e în regulă, o să-ţi treacă în cel mai scurt timp, iar legat de cicatrice, s-ar putea să-ţi rămână s-ar putea să nu-ţi rămână, e greu de stabilit. Dar chiar dacă o să-ţi rămână nu e nicio problemă. Dacă era la faţă mai se punea problema, aşa la mână chiar dacă îţi rămănă semn va fi total inobservabil, şi deci nu va fi nicio problemă, tai liniştit că nu-i bai. happy

| D A R i U t S s A a răspuns:

Presupun ca o sa iti ramana unpic semn.
Se va face o cojita, ai mare grija sa nu o rupi, las'o sa cada singura, sa se usuce happy
Si te poti duce la o farmacie sa intrebi de o crema ceva, sigur o sa te ajute.happy
Bafta :*

| iuliaoprea a răspuns:

Sa nu rupi coaj. Mergi la plaja - apa de mare vindeca ranile.

| 3ntzz a răspuns:

Taie-ti mana laughing Hai ca glm.Stai calm ca nu prea cred ca se va face cicatrice.