| Ciuluana a întrebat:

Buna, am 13 ani, 1, 60 si 50 kg as vrea sa slabesc. Am încercat să slabesc prin sport dar nu reușesc va rog vara asta vreau sa fiu bomba. (Daca se poate si un sfat pentru glow up)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| MarioADV a răspuns:

Deficit caloric. Daca sa zicem ca corpul tau, are nevoie de 2000 de calorii ca sa iti mentii greutatea, fara sa te ingrasi sau sa slabesti, inseamna ca zilnic, tu trebuie sa consumi 2000 de calorii.

Ca sa te aflii in deficit caloric, poti manca mai putin ca sa scazi numarul de calorii pe care le iei din mancare.

Aici vine in ajutor un cantar de bucatarie.Sunt ieftine, gasesti pana in 100 de lei.Pur si simplu, cand mananci, iti cantaresti mancarea si cauti pe google cate calorii are acea mancare/aliment pe 100g. Si calculezi.(Exemplu: ovazul are 370cal/100g, 50g vin 185cal). Efectiv, iti calculezi fiecare masa. Daca ai aceleasi mese, sau aproape aceleasi mese in fiecare zi, poti sa iti notezi numarul de calorii la fiecare.

Ca sa slabesti 0, 5kg, trebuie sa mananci cu 500cal mai putin.Mai exact 1500cal dupa exemplu pe care l-am dat mai sus(2000cal).
Ca sa slabesti 1kg pe saptamana, trebuie sa mananci cu 1000 de calorii mai putin.Insa 1000 de calorii pe zi mi se pare cam prea putin, deci poti sa mananci 1500 de calorii in fiecare zi si mai faci cardio zilnic(sa arzi 500cal).

1kg vine 7700 de calorii.
Daca tu o sa arzi 1000 de calorii in fiecare zi(dieta/cardio), o sa arzi 7000 de calorii pe saptamana, deci 1kg.

Eu am slabit vreo 7kg in vreo 2 luni aproape mancand 1500 de calorii, ce imi placea mie sa mananc, fara salate sau alte mancaruri de diete, fara sa fac efort fizic. Tu daca poti, recomand sa mananci cat de sanatos poti.

Daca mananci nesanatos, mancarurile o sa fie in cantitati mici si o sa aiba multe calorii. Deci o sa iti fie foame mai tot timpul daca nu vrei sa treci de 1500 de calorii. Daca mananci lucruri sanatoase, o sa aiba mai mult volum, putine calorii si o sa te simti mai plin/plina.

Eu ti-am dat un numar de calorii orientativ. Poti cauta pe google cate calorii ar trebuie sa mananci, in functie de varsta/kilograme/sex/inaltime. Cauta "macro calculator" si incearca toate site-urile si fa o medie la cate calorii iti zice. Daca ai ceva probleme de sanatate sau chiar si daca nu ai, mai bine te duci la doctorul de familie sa iti dea trimitere la un nutritionist. Sper ca te-am ajutat si ca ai inteles cate ceva, bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un nutriționist îți va spune cum.

| Karland a răspuns:

Bunaaa! Si eu m-am confruntat cu kilogramele in plus pentru foarte mult timp din pacate. si nu credeam in ceaiuri de slabit, apa cu lamaie sau in alte chestii de genul acesta, pana ca o prietena de a mea sa-si achizitioneze niste suplimente pentru aceasta cauza pe nume EXIPURE, are ingrediente naturale care ajuta la digestie si digestia are legatura cu greutatea(cu cat digeri mai greu ceea ce mananci cu atat iei mai mult in greutate, dar pentru asta sunt aceste suplimente, sa te ajute sa digeri mai usor)
Nu fac reclama sau ceva in genul, dar si pe mine si pe prietena mea ne-a ajutat extrem de mult, am slabit in 7.4kg in aproximativ 2 saptamani, iar prietena mea 8.6kg in aproximativ 3 saptamani.

Poti sa le achizitionezi de pe acest site https://bit.ly/3yzMGsH daca te intereseaza.

Daca te hotarasti sa le achizitionezi, sper sa te ajute la fel de mult cum m-au ajutat pe mine si pe prietena mea! Numai bine.