| Yukiiiiiii a întrebat:

Buna, am 13 ani aproape 14 și mi-a venit prima dată menstruatia pe 27 iunie si de atunci nu mi-a mai venit și țin să vă spun că nu am avut vreun contact sexual.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai varsta perfecta si momentul perfect sa discuti cu mama ta, de problemele fetitei si ale femeii in devenire, despre ciclul lunar, despre protectie si masuri de siguranta.
Trebuei sa lasi rusinea la o parte, ca ceea ce ti se intampla tie, se intampla tuturor fetitelor din lume si mamiciel sunt acolo pentru tine, ca sa va explice ce se intampla cu corpul vostru din momentul cand apare menstruatia.
Faptul ca menstra a debutat deja acum 6saptamani, nu este ingrijorator, pentru ca in primul an cand vine, poate sa fie foarte dereglat aparand llunar sau chiar la cateva luni.
In orice caz, pentru a stii sigur daca vei avea un cilul lunar regulat sau neregulat, trebuei sa discuti cu mama ta, care este singura persoana din lume care stie cum iti va veni tie, pentru ca o mostenesti pe ea, si vei avea ciclul menstrual exact ca al ei.
Deci, ia-ti inima in dinti si discuta cu mama ta!

suntserios
| suntserios a răspuns:

La varsta aia nici nu ai cum sa ai o menstruatie regulata

| Madalina_Georgiana_1998 a răspuns:

Acum trebuie sa iti vina pe 27 august pentru ca ar trebui sa iti vina la fel, ok la inceput mai se schimba datele, ba la inceput de luna ba la mijloc ba la sfarsit deci nu te ingrijora nu e nimic grav.

| Adriana5 a răspuns:

Nu iți fă griji, la vârsta ta ciclul nu este regulat... menstruația poate apărea apoi dispare, până ajunge la faptul că ai un ciclu de 28-34 zile. Dacă ai răcit poate fi o cauză, dar tot ce e posibil că el o să iți revie la normal cu timpul.( dacă merge vorba de o raceală adreseazăte la medic) Succes