Eu zic să nu te grăbeşti de acum, dar dacă este decizia ta, şi eşti hotărâtă faci cum vrei.Deci în primul rând trebuie să vă protejaţi astfel încât să nu rămâi însărcinată, si dacă nu vă proteaţi aveţi riscul de a treansmite boli sexuale, în rest..nimic special.Dar încă o dată TREBUIE SĂ FII SIGURĂ CĂ EL ESTE CEL POTRIVIT
O zi bună!
Vei vedea consecintele in timp. n-ai nevoie de pe acum sa ai probleme in dragoste; in scurt timp vei intreba daca ai ramas insarcinata sau daca sa-ti tai venele daca iubitul te-a parasit. consecinte v-a suporta si organismul tau, dereglari hormonale ce duc la chisturi ovariene s.a.
Sfatul meu este sa te mai gandesti o data. tu ce sfat ai avea daca ti-ar pune intrebarea asta sora ta avand 13 ani?
Tu nu îți dai seama că ai doar 13 ani?
Nici măcar buletin nu ai. Nici măcar nu știi ce e aia viață, iubire.
Frate, nu e tocmai în regulă să o faci de la vârsta asta! Dar faci ce vrei. E viața ta. Tu vei suporta consecințele acțiunilor tale!
Buna, hei, ce atata graba? Ai timp si de sex, o sa te saturi! Ai rabdare sa te mai formezi, sa facai macar 18 ani! Tu vrei sa ai de pe acum copii? N-ai timp?
O spui,ca si cum,la varsta asta,ai vrea sa vezi ce gust are o bombona!
Crezi ca esti pregatita fizic,emotional si psihic? Crezi ca stii tot ce ar tine de viata sexuala?
"o sa patesc ceva?" Intrebarea asta spune totul despre tine! Faptul ca nu esti pregatita DELOC!
Cred ca scoala, educatia, cultura, ar fi cea mai buna optiune pentru tine, acum LA 13 ANI! Si,da,sa studiezi ce ar tine de viata sexuala:de ce vine menstruatia,cat dureaza un ciclu menstrual,ce sunt ovarele,ovulele,spermatozoizii,cat traiesc acestia, care este perioada considerata fertila, riscurile unei sarcini, cum poti preveni sarcina sau o boala venerica, etc.
Bună.
Având în vedere că ai doar 13 ani, eu te-aș sfătui să mai aștepți până la 18 ani. Corpul acum nu îți este complet dezvoltat. Ai timp să faci toată viața ta. Nu-ți distruge ce ai mai scump, adică virginitatea.
Sunt foarte multe riscuri. Dacă băiatul nu are grijă, te poate lăsa însărcinată. În plus sunt foarte multe boli cu transmitere sexuală și e grav.
Vorbește cu mama ta despre viața sexuală a unei femei. Cred că e timpul să-ți vorbească și să te îndrume spre bine. Nu trebuie să-ți fie rușine.
Ai grijă de viața și sănătatea ta. Cu bine...
E prea devreme sa-ti incepi viata sexuala, asa ca mai bine stai la locul tau si mai asteapta pana mai cresti.
Nu te grabi cu astfel de placeri trupesti. Esti inca mica si corpul tau e nedezvoltat, in cazul in care va aparea o sarcina nedorita. Oi spune ca baiatul cu care esti va avea grija, asta nu ai de unde stii tu, chiar daca iti confirma el ca totul e ok, dar apoi vei veni dupa ce ai facut-o ca in ziua x, urma sa-ti vina menstra si nu a mai venit... Decat sa ai dureri pe suflet si sa suferi ca te-ai luat dupa altele care nu mai sunt virgine la varsta ta, aia e problema lor, dar viata ta e in maini.
Faci ce doresti, dar asculta si de sfaturile care le iei de pe internet pe unde iti spui intrebarea, caci astea nu-s facute cu rautate!
Traiesteti inca copilaria si lasa placerile trupesti pe mai incolo cand mai prinzi experienta si informatii despre asta, caci nici asta nu e usor sa o faci!
Poti sa ramai insarcinata, poti sa te imbolnavesti de diferite boli cu transmitere sexuala-uite aici:
http://www.sfatulmedicului.ro/......-sida_1101
Astea sunt doar cateva din multitudinea de boli cu transmitere sexuala!
SIDA(Sindromul ImunoDeficientei Dobandite Artificial) este o boala foarte des intalnita care nu are ''leac'' nici azi -stiai?
http://www.stopsida.ro/informatii_hiv_sida_tratament.php
De asemenea pot afla parintii tai-ce crezi ca ar zice daca ar afla?
Partenerul te poate parasii( si casatoriile se destrama uneori) de ce crezi ca relatia voastra va dura?
Alt motiv -esti prea mica(daca iti incepi relatia cu o persoana care are 18 ani acesta poate fi acuzat de ''act sexual cu un minor '' si trimis la puscarie -stiai?
In plus tot din cauza vastrei poti sa iti distrugi VIITORUL si VIATA!
Parerea/sfatul meu(daca il accepti desigur) e sa astepti pana la vastra maturitatii(respectiv 18 ani-sau sa fi cat mai aproape de aceasta vastra) nu pierzi nimic daca astepti insa poti pierde totul acum! Vei vedea caci o data cu trecerea timpului vei gandi altfel, mai matur si responsabil!
Nu-ti distruge viitorul!
Nu e deloc bine, esti un copil si da ti se poate intampla daca partenerul tau e mult mai mare decat tine adica o sa sangerezi si daca nu ajungi la timp la spital poti chiar sa mori.
maryamarya99 întreabă:
anonim_4396 întreabă: