| Wyse a întrebat:

Buna,am 13 ani ieri am baut un energizant proxi(cred ca e mai slab ca celalalte) si si azi tot unul se poate intampla ceva? Organismul imi tot cere.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ingredientele care se găsesc pe eticheta majorităţii dozelor sau sticlelor de energizant sunt apă, acid citric, zahăr şi/sau îndulcitori, arome, vitamine B, cafeină, glucuronolactonă şi taurină, la care se adaugă ingrediente specifice fiecărui producător.
Lista efectelor negative pe care le pot avea băuturile energizante este ceva mai lungă.
Principala cauză este consumul ridicat de cafeină pe care îl înregistrează acest tip de băuturi.
Energizantele pot afecta într-un mod negativ ritmul cardiac şi, mai mult, pot duce la creşterea presiunii sângelui.
Un alt efect negativ care ar putea apărea este insomnia.
Consumul exagerat poate atrage după sine si creşterea cantităţii de urină eliminate (cafeina este o substanţă diuretică), dureri de cap, tremurat şi deshidratare.
Un adult poate sa consume pana la doua doze intr-o zi, dar in adolescenta aceasta cantitatea este prea mare. Cat priveste efectele bauturilor energizante, acestea sunt mai puternice cu cat varsta consumatorului este mai mica. E cazul tău. La 13 ani...

4 răspunsuri:
| michaelm25 a răspuns:

Nu se intampla neaparat ceva, dar poti face anumite probleme de la cofeina in cantitati mari, gasita in energizant, cel mai bine e ca atunci cand vrei sa bei energizant bei cateva guri de apa in loc, si te culci si iti trece la un moment dat dorinta. Iar energizantul ieftin nu este neaparat mai slab in anumite cantitati de substanta ci este de mai proasta calitate.

| Mclaren12 a răspuns:

Vezi că pot provoca dependență. Au mult zahăr și cofeină. Nu sunt medic, dar este la mintea cocoșului că dacă consumi cantități peste limită de zahăr poți da în diabet peste ceva timp. Te sfătuiesc să te oprești din băut panarama aia de energizant până nu e prea târziu.

| Caro34 a răspuns:

Nu te prosti, esti tanar si ai un viitor frumos in fata! Bea apa cu putina lamaie sau un suc diluat cu apa, apa simpla sau minerala (asta nu foarte multa!). Numai bine!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, energizantele la copii sunt foarte toxice pentru organism!