| Leutzzu a întrebat:

am 13 ani si acum 4 zile m-am apucat de fumat dar fumez doar o tigara pe zi seara cand ies cu baieti si nu o sa fumez mi mlt de atat.
Credeti ca afecteaza foarte mult chestia asta?

P.S : eu alerg foarte mult si asa imi voi aierisi plamani.
Nu vreau raspunsuri gen : vezi-ti de scoala sau cao sa fumez pachetu la zi vreau doar sa imi raspundeti daca face foarte rau.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, te afecteaza mult. Aerisitul plamanilor nu are nici un efect pozitiv, fiindca particulele cancerigene, o data intrate in plaman, se fixeaza acolo si nu mai ies nicicum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

No ca la 20 de ani te si droghezi si o sa intrebi daca e bine.
Cum sa te apuci de fumat la 13 ani?
Dar dc macar sa te apuci o data in viata sa fumezi doamne fereste poporul.
Frate, cand o sa mai cresti o sa iti doresti sa nu te fi apucat.
In orice mod ai luao esti minor si face foarte rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doamne ce raspunsuri fara minte.
Dapoi logic ca voi va drogati la zi.
Doamne are 13 ani nu 18.
Altu sa bea cafea, mai de-ar beao si pe aia decat sa fumeze.
Unchiumiu se apucase sa fumeze de la 20 de ani si ghici?
Acum sta prin spitale ca are o problema la plamani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

,,Veziti de scoala""
Na ca am ziso, stiu ca par disperat dar iti zic de bine nu de rau mane.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ho ba oamenii epocii. Eu am fumat la 9 ani, la 11 ani si la 15 ani pentru cateva zeci de zile. Acum am 20 de ani si nu fumez. Nu mai exagerati atata ca nu-s atat de misto tigarile incat oricine care le incearca fumator ramane.

| AndraRox a răspuns (pentru anonim_4396):

Esti omul epocii daca stii sa faci diferenta dintre ce este bine si ce nu? E problema ta daca in copilarie ti s-a oferit libertate si nu ai stiut sa o controlezi, asta nu inseamna ca trebuie sa le oferi celorlalti un exemplu negativ. E grav daca la 13 ani incurajezi un copil sa fumeze, si mai grav fiind faptul ca te-ai apucat de acest sport la 9 ani. Nu stiu ce fel de persoana esti sau in ce mediu ai crescut si nu pot spune daca mi se pare credibil ceea ce afirmi. E evident ca in incercarea ta de a parea "smecher" sau "misto" cum ai spus chiar tu, dai dovada de lipsa de maturitate si reprezinti un exemplu negativ pentru societate.

| CrazyRat a răspuns:

Una pe zi nu ii grava, nu ai de ce sa iti faci probleme.

| FoarteTareFrate a răspuns:

Ca vrei ca nu vrei, fumand zi de zi o sa vrei mai mult. Indiferent ca nu ai de gand acum, o sa simti nevoia. Si nu conteaza ca alergi. Din contra, apucandu.te de fumat nu o sa mai poti nici sa alergi atat, la un moment dat. Daca alergatul ar rezolva problema, li s.ar permite sportivilor sa fumeze. Afecteaza si daca inhalezi fumul altora. Vorbesti de parca nu te atrage prea mult fumatul si nu e mare chestie pentru. tine,o tigare pe zi,nu mare lucru. Atunci,de ce o faci? Baietii tai nu au nimic in plus fata de tine daca fumeaza, decat ca put, o sa li se ingalbeneasca dintii mai repede si etc. Asa ca nu pricep de ce vrei sa o faci si tu putin...ori te apuci, ori nu, asa de vrajeala...nu vad rostul. Oricum o sa incepi sa fumezi mai mult,organismul o sa ceara,nimeni nu se pune cu el happy. Eu zic ca daca esti baiat destept realizezi ca sa te apuci inseamna ca te va afecta, nu zice nimeni ca o sa mori, da o sa inceapa sa iti miroasa rau gura mereu dupa ceva ani, o sa ai dintii galbeni, d.astea.Daca ti se pare ok, da.i drumul, dar nu cred ca vrei. Bafta!

| anonim_4396 a răspuns (pentru FoarteTareFrate):

Doamne fix pe pachetele de tigari zice clar,, Fumatul dauneaza grav sanatatii''
Din ce spui acolo il incurajezi cum nu i-ar afecta viata.
Si eu zic ca sunt destule posibilitati in care te inbolnavesti la plamani, nu o sa mai poti respira si na ca mori?
Acu zice cineva ca nu mori?

| FoarteTareFrate a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca tu din ce am scris intelegi ca am spus ca nu afecteaza viata si sa se apuce...nici nu am de ce sa imi mai bat capul cu tine, invata sa scrii happy.

| anonim_4396 a răspuns (pentru FoarteTareFrate):

Daca m-am grabit sa scriu inbolnavit cu n-m asta inseamna ca nu stiu sa scriu?laughing
Eu doar sunt deranjat de decizia lui si nu stiu cum s-al fac sa se opreasca scuzelaughing

| Lowsensitive a răspuns:

Orice tigara face rau! Asa se incepe, iti spun eu; Mai intai o tigara, apoi 2 si stot asa...Ce castigi din fumat?
In fine... Oricum sa stii ca orice tigara iti face rau(Ingalbeneste dintii, distruge plamanii, afecteaza sangele si de asemenea te oboseste).
Acum tu faci ce vrei! Funda?

| CristiPrise a răspuns:

Daca fumezi doar una pe zi nu-i foarte grav.Dar ai grija sa mai faci pauze cate 1 zi 2 sa nu devii dependent.

| ChemicalThunder a răspuns:

Daca e doar una pe zi nu cred ca ar afecta foarte tare, dar pe termen lung chiar si cate una conteaza. Ar ajuta sa mai faci si pauze de cate o saptamana... ca sa nu apara dependenta. E bine ca fugi, dar sa ai grija sa nu bei cafea sau capucino dupa ce fumezi( ma gandesc ca la 13 ani mai bei cate un capucino) nu e bine sa bei nici inainte nici in timp ce fumezi si nici dupa.

| Leutzzu explică (pentru ChemicalThunder):

De ce?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ChemicalThunder):

Da tu te gandesti ca la 13 ani fura si e sofer cu licenta pro.

| ChemicalThunder a răspuns (pentru Leutzzu):

Pentru ca fumul de tigara in exces face rau si la dinti dar daca ai grija nu e asa grav dar daca mai bei si un capucino sau ceva cu fumul dupa nu mai e asa bine pentru dinti... mai ales ca fumul se imprastie in plamani si prin esofag si trahee si daca mai bei si capucino care nici el nu face bine am citit undeva ca se depune un fel de chestie pe trahee.

| Ralu_RaluKa_1997_6lS0 a răspuns:

Pai eu iti spun ca parerea mea este sa faci ce crezi ca e mai bine pentru sanatatea ta :* :*

| SorinaBecky a răspuns:

Pai tu ce crezi? Stii tigarile habar nu am ce rol au in viata noastra, nici nu ar trebui sa existe(parerea mea) Daca de pe acum incepi sa fumezi chiar si o tigara pe zi, o sa ajungi mai rau, iti zic eu happy Iti recomand sa nu mai fumezi si asa o sa ai o viata sanatoasa, chiar daca alergi mult nu cred ca are vreo legatura, nu ar fi mai bine sa nu fumezi si sa nu faci ceva sa,, completezi'' un lucru rau (fumatul)... Alergatul face bine dar nu cred ca se poate pune cu fumul de tigara.
Mai mult de atat nu-ti pot spune.E la alegerea ta asta.

| aLfaBEtugv a răspuns:

Pai e foarte rau pentru aparatul respiratoriu

| Modo_Vlad_1997 a răspuns:

La 13 nu ar trebui sa fumezi, mai bine lasate, nu e asa bun si nici sanatos happy, am colegi care fumeaza si de abia fug si respira