NeataWow? Speriata ca nu ti-a venit menstruatia la timp? Sa-ti spun un secretnu esti singura! Asa e la inceput(nu poti sti o data exacta cand iti va veni)Marea majoritate a fetelor patesc la fel deci nu e un motiv pentru care ar trebui sa te ingrijoreziMie mi-a intarziat odata 2 luni si nu era nimic gravAm discutat si cu mama, poti face si tu la fel, sau cel putin poti discuta cu prietene mai mare ca tine care au trecut deja prin mai multeAsta sigur de va ajuta "sufleteste", adica, cred eu, nu iti vei mai face atatea griji.Insa,daca vrei neaparat sa schimbi situatia, poti merge la un medic, iar el iti va recomanda niste pastilute care sa-ti reglze ciclul(asta in cazul in care nu vrei sa ai surprize si vrei sa stii exact cam cand iti vine)insa aceste pastile pot avea si dezavantaje uneori Eu una nu as lua! Dar tu faci cum crezi Bafta!
Si peste cate zile imi va veni crezi tu?
Iti va veni atunci cand va fi cazulpana atunci... bucura-te si profita! Scuze ca te intreb...dar la numele tau de user scrie anul 1992, e anul tau de nastere? Daca e asa, nu prea imi dau seama cum ai putea avea 13 ani:-J
Pai daca scriam 1999 nu-mi dadea voie sa-mi fac cont intelegi?
La unele fete vine mai tarziu dar nu este nici un motiv de ingrijorare. Intreab-o pe mama ta la ce varsta i-a venit, poate fi si din cauza ca si ea a fost in aceeasi situatie ca tine.
Oricum sunt fete carora le vine si la 16 ani deci nu te ingrijora. Daca nu iti vine pana pe la 15 atunci este timpul sa mergi la un doctor totusi.
Pentru ca ciclul menstrual poate avea mici variatii, chiar si la femeia adulta. La pubertate variatiile pot fi foarte mari. Nu ai de ce sa fii speriata.
... si nu trebuia sa-ti vina ciclul, ci menstruatia. Ciclul menstrual este perioada care incepe in prima zi de sangerare a unei menstruatii si este incheiat de aparitia sangerarii de la menstruatia urmatoare, care marcheaza inceperea unui nou ciclu menstrual.
Obisnuieste-te sa tii un calendar menstrual, pe care sa incercuiesti prima zi de menstruatie in fiecare luna. O sa afli astfel in ce limite oscileaza ciclul tau menstrual. La femeia adulta, ciclul menstrual normal are o durata cuprinsa intre 21 si 35 de zile.
Daca esti in primul an e normal sa nu iti vina regulat.Se poate sa intarzie si o luna sa sti.Nu e nici o problema doar daca esti in primul an.
Nu-ti fie frica, stiu caziuri in care prima menstruatie a venit la 15 ani
Invata la scoala, nu te mai gandi la asta. Daca nici pana la 14-15 ani nu vine, iti recomand sa mergi la un doctor. Nu e o rusine, trebuie sa stii cand sa te tatezi. Momentan nu cred ca ai vreo problema. Fundita?