| Maria244 a întrebat:

am 13 ani si iau Lecitina pentru ca stau prost cu memoria si vin tezele, am citit pe net si am vazut ca este bunaa. Credeti ca o sa ma imbolnavesc? Am nevoie de un sfat. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Veme a răspuns:

Nu te imbolnavesti dar nici nu te ajuta la memorie. Lecitina este vitala in perioada 2-9 ani cand are loc mielinizarea neuronala. Daca nu iei atunci, degeaba iei la 13 ani. Bine, are alte roluri, dar sa te ajute la invatat? Nope!

| VerdeLila a răspuns (pentru Veme):

Da-mi te rog un material despre aceasta informatie sau cum ai ajuna la concluzia asta?

| Veme a răspuns (pentru VerdeLila):

Uite, m-ai facut sa caut si am vazut ca datele de acum difera de ce am invatat eu acum 10 ani. Mielinizarea are loc in procent de 80% pana la 2 ani, deci daca nu iei lecitina intre 0 si 2 ani, degeaba iei dupa.

http://library.med.utah.edu/pedineurologicexam/html/dev_anatomy.html

| VerdeLila a răspuns (pentru Veme):

Iti multumesc pentru informatie. Nu stiam ca exista o anumita perioada a vietii cand trebui administrata; am cautat si eu pe google superficial inainte sa te intreb.

| InvertedDeformity a răspuns:

Lecitina nu are nici un efect negativ daca respecti prospectul.Ea este de tip lipida, necesara organismului.Membrana celulară (care reglează trecerea nutrienţilor în şi din celule) conţine multă lecitină, iar din cate se stie, este de origine lipo- proteica.De asemenea, straturile protectoare din jurul creierului sunt făcute din lecitină, iar celulele muşchilor şi cele ale nervilor conţin şi ele această grăsime esenţială.Pe langa stimularea activitatii cerebrale este foarte benefica in protejarea vaselor de sange, este indicata axiosilor si este indicata in cazul afectiunii pielii.Aceasta isi poate pierde din efect daca consumi cafea in perioada in care o consumi.

| Inna95 a răspuns:

Eu din cate am citit nu te poti imbolnavi. Practic, asta iti stimuleaza creierul. Dar sunt de parere ca asta tine de constiinta. De ce te indopi cu pastile de genul? Si eu am bacul anul asta si initial as fi vrut sa iau si eu pastile de memorie pentru ca simteam ca nu pot invata, dar m-am gandit mai bine si am zis ca totul tine de mine si ca eu trebuie sa imi impun chestia asta. Si asa a fost. A mers! Pot tine minte comentariile kilometrice de la limba romana si nu numai.