| VladAD4 a întrebat:

am 14 ani, 1.70m si 63kg. Marea mea problema este adictia de dulciuri si timp liber relativ putin( doar in weekend am timp sa fac miscare).
As vrea sa tin o dieta sau sa-mi recomandati alta metoda prin care sa slabesc.
Vara mereu fac exercitii fizice chiar ajungand la 54 kg. Am incercat in ultima vreme sa mananc mai sanatos si mai putine dulciuri dar nu prea merge.
Va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Maelis a răspuns:

Trebuie sa iti impui sa mănânci mai puține dulciuri. Știu este greu, dar nimeni nu zice sa nu mai mananci deloc. Trebuie sa scazi treptat cantitatea de dulciuri deoarece corpul tău este deja obișnuit cu o anumita cantitate de zahar și vei simți frecvent nevoia sa mănânci ceva dulce. Trebuie doar sa înveți sa iți cntrolezi aceasta pofta. În primul rand cumpăra cantități mai mici de dulciuri, în loc sa iți cumperi o ciocolata mare ia un baton cu cereale mai mic. Evita sucurile precum Cola sau Sprite, în locul lor poți încerca un suc natural de fructe pe care sa îl faci acasă.
Dacă vrei sa slăbești trebuie sa faci sport și sa mananci sănătos. Nu mai manca la fast food și înecarca sa inlcouiești dulciurile cu fructele. Dacă vrei sa faci ceva trebuie sa iei atitudine. Poți sa te trezesti cu 15 minute mai devreme ca de obicei și sa faci o serie de exerciții. Genoflexiuni, abdomene flotări precum si exercitii de gimnastica. Apoi în week-end când ai timp poti sa alergi sau sa practici un sport.
Nu uita ca orice este posibil dacă ai încredere în tine.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Va trebuii sa intelegi ca trebuie sa limitezi dulciurile, eventual sa renunti la ele si vei vedea ca vei scapa si de kilogramele in plus si de vei deveni mai sanatos.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Zaharul iti influenteaza nivelul glicemiei in corp, tu mananci ceva dulce, ai impresia ca ai energie iar intr-o ora simti din nou nevoia de ceva dulce. Si intri intr-un cerc vicios. Pune-ti ambitia si renunta o saptamana la zahar cu totul, 2-3 zile e mai greu si vei avea pofte, apoi vei fi in regula. Corp slab si lucrat fara ambitie, sacrificii si sport sa stii ca nu se poate.