| gedderth23 a întrebat:

.Am 14 ani, 48 de kg si 166-168 cm inaltime.As vrea ca la vara sa ma apuc sa merg la sala.As vrea sa stiu daca am greutatea normala si daca are vreo problema daca incep sa merg la sala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| christishor a răspuns:

Salut, eu fac sala tot de la 14 ani si pot sa spun ca eram cam ca si tine din descriere si nu am patit nimic ca sa faci sala corect si tragi de fiare ai grija nu ridica greutati mari foarte repede pentru ca o sa iti provoci hernia ia-o treptat si sa mananci bine mancare cu proteine si o sa fii ok, bft

| christishor a răspuns (pentru christishor):

Nu asculta ce se vb, daca ai grija cu sala pe la 16-17 ani o sa fii o masina de atras fete smug asta mi-a fost si intentia mea laughing)

8 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Eşti SUBPONDERAL ( prea SLAB )!

Iar greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 61 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator

Deci, NU e ok şi NU ai greutate normală!
Ar trebui "să mai pui" cam 5 kg...

Iar dacă mergi la sală, atunci vei slăbi şi mai mult, deci NU e bine!

Toate cele bune.

| Cosmin86 a răspuns (pentru bursuc001):

Nu chiar, la sala iei si in greutate, depinde de antrenament.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti perfect normal, poti merge la sala.

| e7d7n7 a răspuns:

Eşti prea mic pentru sală. Abia ţi-ai luat buletinul. Aşteaptă până pe la 16 ani măcar, nici nu eşti dezvoltat cum trebui măcar. Plus că eşti mult prea slab, îngraşă-te întâi, mai poţi băga liniştit vreo 15 kg.

| Lussy2 a răspuns:

Buna, sa stii ca esti foarte bine l agreutate pentru. varsta ta chiar putem spune slab deoarece normal tu ar fi trbuit sa ai 56 de kg. Si da te poti apuca de sala deoarece nu strica sa ai niste muschi.

| mary02 a răspuns:

Nu cred ca ai nevoie de nici o sala, stai foarte bine la ani tai :*

| Canvas a răspuns:

Nu stiu daca la 14 ani sala este cea mai indicata, oasele si incheieturile nu sunt bine dezvoltate. Mai asteapta si tu un an sau doi.