| yellowpink a întrebat:

Buna!
Am 14 ani
Am facut niste analize si mi-a iesit ca am colesterolul 200.
E grav?
trebuie sa tin o dieta?
eu mananc foarte mult cascaval...
trebuie sa nu mai mananc cascaval?

Cine stie ce as putea manca dimineata, la pranz si la cina.
Ca gustare ce pot manca?

In ansamblu as dori un fel de meniu care sa ma ajute sa imi scada colesterolul.

Multumesc anticipat

Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| emy a răspuns:

Buna! Pana la 200 este admis(nu inseamna ca este si bine). Dar, totusi, cred ca la varsta ta este cam mult. Ce poti sa faci este sa eviti prajelile, grasimile, produsele fast-food, ciocolata. Multa sanatate! Doamne ajuta!happykiss

3 răspunsuri:
| AleD a răspuns:

Buna.colesterolul nu e bun la nici o varsta, mai ales de la varsta asta.in timp inima nu o sati mai poata pompa sange prin corp din cauza unor chestii din cate stiu.ca sa iti scada colesterolul trebuie sa nu mai mananci prajeli. poti manca in continuare cascaval.nu te va afecta, dar nici nu te va ajutawinking. daca nu mai mananci prajeli si o sa urmezi un regim(intreaba cel mai bine un doctor pentru ca asa e bun si sigur) o sa iti scada.succes:*happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eva draga, interpretarea analizelor si sfaturi privind hrana specifica problemei tale de sanatate se face doar la medicul de familie ci nu pe internet.
Trebuie sa intelegi ca medicii nu-si irosesc timpul pe internet ci la cabinete, acorda-le incredere avand in vedere ca au facut o specializare ci nu in internautii necunoscuti care pot sa fie tamplari, talhari etc. si prin sfautrile lor poti sa-ti faci rau daca le iei de bune.

| Econatura a răspuns:

Produse cu indice glicemic scazut- folosite in dieta Montignac http://www.montignacshop.ro/pages/produse-cat-2