| UnSimpluGand a întrebat:

am 14 ani, iar de aproximativ 7 am descoperit din nimic, niste analize facute cu alt scop ca am Colesterolul ridicat, pe atunci prea mult pentru varsta mea, cu to'tu ca nu mananc grasimi deloc, nu'mi place carnea, dar dulciuri destul de multe, ca orice copil de altfel. Am repetata analizele de multe ori, dar niciodata nu au fost bune, valori prea ridicate [in jur de 274 (colesterol total)]. Ce as putea face?
Dau Fundits'aaaaaa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ramo80 a răspuns:

In cazul colesterolului marit sunt recomandate urmatoarele alimente, tarate de grau, orez, orz, secara, cartofi, morcovi, sfecla, gulie, mango, varza, si telina. In special, fulgii de ovaz si de porumb sunt indicati in aceasta situatie. Bea 8-10 pahare de apa pe zi pentru a stimula functia rinichilor. Faciliteaza eliminarea colesterolului in exces din organism. De asemenea sunt si alimente interzise :oua, carne, branza, unt, sunca, lapte nedegresat. E necesar un pic de regim. Multa sanatate!

4 răspunsuri:
| calitro a răspuns:

Urmezi sfatul medicului de familie.

| alessia5158 a răspuns:

Se numeste dislipidemie. Este necesara dieta si probabil tratament medicamentos initiat de care medic. Vezi aici enumerarea dietelor si cateva informatii sumare despre dislipidemii : http://www.scribd.com/doc/49669640/dislipidemii

| miki_4604 a răspuns:

Nu ai nevoie de medicamente, ia chitosan si-ti vei regla colesterolul.Am citit si in formula As despre el(din 24 ian) il poti lua de pe tiens-romania.ro.Chiar merita si eu l-am folosit, a dat si rezultate, in aceeasi problema ca si a ta.Sanatate

| IMC90 a răspuns:

Dislipidemie. Ma ingrijoreaza faptul ca ai metabolismul lipidelor praf de la varsta asta. Toata viata o sa ai probleme si va trebui sa tii o dieta. Eventual, tratament medicamentos cu statine si fenofibrat (daca cresc si trigliceridele) pe care ti le va recomanda medicul.